Van Grafhorst

12 februari 2024

Door de overgang van onze notarissoftware Quantaris naar Nobilex, hebben wij de kans aangegrepen om de overstap te maken naar de Secure Modern Workplace van Solid Partners. Servers zijn nu niet meer nodig!

Van een desktop op afstand naar de Secure Modern Workplace

Notariskantoor “Van Grafhorst Notarissen” werkte als sinds jaar en dag met de applicatie Quantaris. Deze applicatie werd gehost binnen het Microsoft Azure Cloud platform, in combinatie met een Azure Virtual Desktop omgeving, waardoor men werkte op een werkplek omgeving in de Cloud. Door de overgang naar een nieuwe SaaS applicatie (Nobilex), lag de weg vrij om te gaan werken met het concept “Secure Modern Workplace”.

De Secure Modern Workplace maakt het mogelijk om vanaf je persoonlijke werkplek gebruik te maken van alle nieuwe functies die horen bij een moderne werkplek van vandaag. Denk hierbij aan videobellen via Teams. Maar ook gewoon telefonisch bereikbaar zijn voor je collega’s of je klanten op het telefoonnummer van kantoor. Of je nu op kantoor werkt of thuis (hybride werken) je hebt altijd dezelfde desktop ervaring met alle functies die je nodig hebt om je werk te doen!

De basis van de Secure Modern Workplace wordt gevormd door de services vanuit Microsoft 365.

Je nieuwe Secure Modern Workplace is in vertrouwde handen van Solid Partners

Wat maakt onze Modern Workplace, Secure?

Een notaris werkt dagelijks met persoonsgegevens. Dat dit veilig moet, dat staat voorop. Niet voor niets is de KNB in 2023 gestart met de gedragscodes voor het notariaat om te zorgen dat notariskantoren steeds meer handvatten en richtlijnen te krijgen waar ze volgens de beroepsgroep naar moeten werken.

Met de Secure Modern Workplace zijn al onze werkplekken in beheer bij Solid Partners. Ons ICT beleid wordt hiermee standaard over alle werkplekken geïmplementeerd op afstand. Ook het beheer vind centraal plaats, zodat wij onze kosten kunnen beheersen zonder dat dit ten koste gaat van onze veiligheid.

Zaken als Multi Factor Authenticatie, een goede werkplek beveiliging en een Spamfilter oplossing om te zorgen dat ongewenst email verkeer buiten de deur blijft is standaard inbegrepen bij de Secure Modern Workplace. Solid Partners monitort dit op afstand wat een gerust gevoel geeft.

Klaar voor de toekomst!

Ons platform draait op dit moment in zijn geheel op Microsoft 365. Met de introductie van Co-Pilot zorgen wij ervoor dat wij deze stap nu gemaakt hebben, zodat wij in de nabije toekomst ook gebruik kunnen gaan maken van de AI toepassingen die Microsoft middels Co-Pilot ons biedt. Zo is ons kantoor klaar voor toekomstige ontwikkelingen.

Wil jij ook klaar zijn voor de toekomst?

Solid Partners weet als geen ander wat er in het notariaat omgaat. Wij hebben contact met de meest belangrijke softwareleveranciers in het notariaat, te weten; Notarisdossier, Nobilex, Quantaris, Van Brug en NextLegal. Doordat de lijnen kort zijn met de betreffende leveranciers en al vele relaties hebben in het notariaat die deze applicaties gebruiken zijn wij hiermee bekend.

Zo kunnen wij voor iedere relatie de Secure modern Workplace toepassen op ieder concept. Wil jij ook gebruik maken van onze Secure Modern Workplace en voldoen aan de Gedragscode van het KNB? Maak dan nu een afspraak met onze accountmanager.

× Hoe kunnen wij jou helpen?