Voor iedere ondernemer in het MKB in de zakelijke markt gaat het dagelijks om zaken als, klanttevredenheid, rendement van je organisatie (productiviteit) en kostenbeheersing.

Wanneer een project volledig is uitgerold en wordt opgeleverd bij de klant, gaan we er vaak naar toe om het officieel te maken. Dit doen we gepaard met een interview en een after-sales gesprek. Deze wordt dan toegevoegd aan onze cases.

Hieronder ziet u enkele cases, welke wij in de afgelopen periode hebben afgerond.

Case: Secure Modern Workplace

Notaris Leskens

Bij een overgang naar Notarisdossier, past een moderne werkplek die beter aansluit bij onze wensen! Vandaar dat wij de keuze hebben gemaakt voor Solid Partners en haar concept van de Secure Modern Workplace.

Daar waar de Remote Desktop omgeving nog wel eens wat beperkingen opwerpt, was Leskens op zoek naar een frisse en moderne werkplek omgeving. Waar mogelijkheden zoals Teams chat en bellen eenvoudig mogelijk is. En werken met alle moderne gemakken van Microsoft 365 tot de mogelijkheden behoren zonder het oog op veiligheid te verliezen.

Daarmee is de keuze gevallen op de Secure Modern Workplace van Solid Partners, aldus Clarine Leskens en Karin Knijff.

Case: Secure Modern Workplace

Smith Boeser Van Grafhorst

Een migratie vanuit de Private Cloud van Solid Partners naar de Public Cloud van Microsoft biedt ons als kantoor meer flexibiliteit en in de toekomst nieuwe mogelijkheden met Co-Pilot.

Het opslaan van je bestanden zal op een Storage omgeving of in SharePoint plaatsvinden (afhankelijk van de applicatie die je kiest).

Case: Secure Modern Workplace

Notariskantoor Hof

Een overgang naar de Secure Modern Workplace zorgt ervoor dat wij nu zowel onze IT als onze Telefonie in een hand hebben kunnen leggen bij Solid Partners. Onze totaal leverancier voor alle IT en Telecom vraagstukken!

De NotarisWerkplek 365 is gebaseerd op het Microsoft 365 platform, waarbij gebruik maakt van alle nieuwe functionaliteiten vanaf je laptop als het gaat om Teams meetings, bellen vanaf een softphone middels ons Xelion platform en altijd en overal toegang tot Notarisdossier.

Case: Secure Modern Worplace

Van Grafhorst Notarissen

Door de overgang van onze notarissoftware Quantaris naar Nobilex, hebben wij de kans aangegrepen om de overstap te maken naar de Secure Modern Workplace van Solid Partners. Servers zijn nu niet meer nodig!

Van Grafhorst kiest voor de Secure Modern Workplace

Notariskantoor “Van Grafhorst Notarissen” werkte als sinds jaar en dag met de applicatie Quantaris. Deze applicatie werd gehost binnen het Microsoft Azure Cloud platform, in combinatie met een Azure Virtual Desktop omgeving, waardoor men werkte op een werkplek omgeving in de Cloud. Door de overgang naar een nieuwe SaaS applicatie (Nobilex), lag de weg vrij om te gaan werken met het concept “Secure Modern Workplace”.

Case: Optimalisatie infrastructuur

Baan Twente

Met het vernieuwen en optimaliseren van de infrastructuur, waarbij de serverruimte, de patchkasten, de switches en het netwerk zijn vernieuwd, wordt de kwaliteit en snelheid van de infrastructuur aanzienlijk verbetert. Dit levert uiteindelijk tot minder verstoringen en het helpt Baan Twente om weer klaar te zijn voor de nieuwe toekomstige ontwikkelingen!

Met het vernieuwen en optimaliseren van de infrastructuur, waarbij de serverruimte, de patchkasten, de switches en het netwerk zijn vernieuwd, wordt de kwaliteit en snelheid van de infrastructuur aanzienlijk verbetert. Dit levert uiteindelijk tot minder verstoringen en het helpt Baan Twente om weer klaar te zijn voor de nieuwe toekomstige ontwikkelingen!

Case: Secure Modern Workplace

VDB Notarissen

VDB Notarissen gaat overstappen naar een Modern Workplace omgeving. Als gerenommeerd notariskantoor zullen niet alleen de medewerkers, maar ook hun klanten merken dat ze naar een kwalitatieve upgrade en professionalisering gaan. Uiteraard begeleiden wij alle medewerkers van VDB Notarissen in deze digitale transitie. Een goede adoptie is essentieel voor het succes. Medewerkers die digivaardig en -veilig werken en die weten hoe zij het maximale rendement halen uit ICT, zijn sneller enthousiast over toekomstige veranderingen. Niets staat een vliegende start meer in de weg!

VDB Notarissen gaat overstappen naar een Secure Modern Workplace omgeving. Als gerenommeerd notariskantoor zullen niet alleen de medewerkers, maar ook hun klanten merken dat ze naar een kwalitatieve upgrade en professionalisering gaan.

Uiteraard begeleiden wij alle medewerkers van VDB Notarissen in deze digitale transitie. Een goede adoptie is essentieel voor het succes. Medewerkers die digivaardig en -veilig werken en die weten hoe zij het maximale rendement halen uit ICT, zijn sneller enthousiast over toekomstige veranderingen. Niets staat een vliegende start meer in de weg!

Case: Infrastructuur en Telecom

Van der Vegt Fijnmetaal

De processen worden beter en het zal de medewerkers veel tijd schelen. Het systeem moet sneller, makkelijker en efficiënter. Al deze onderdelen worden met de aankomende integraties opgelost.

De infrastructuur voldoet aan alle wensen voor verdere groei en professionalisering. Op dit moment kan men op volle kracht vooruit. De bereikbaarheid is uitstekend en de beveiliging is tot in de puntjes verzorgd.

Thijs en Allard
Teamfoto Van der Vegt

Case: Werkplek Online Omgeving

State of Football

Wij zijn al sinds 2019 klant bij Solid Partners. Daardoor hebben we een goede band opgebouwd, zodat men precies weet hoe wij werken, welke behoeftes wij hebben en waar onze prioriteiten liggen

Het overstappen naar een cloud omgeving (Microsoft 365) kan een flinke transformatie in je organisatie betekenen. Het werken met online bestandsopslag zoals SharePoint Online en OneDrive vergt een aanpassing in de werkwijze. Daarnaast heb je de beschikking over nieuwe applicaties en diensten zoals Teams en OneNote die ervoor zorgen dat je gemakkelijk kan samenwerken.

Michael-en-Arjon2

Case: CUBE Online

CarWise ICT

Er worden iedere 2 weken updates doorgevoerd, waardoor we iedere keer meer mogelijkheden krijgen binnen het pakket. Daar zijn we erg blij mee.

Nu men in CUBE volledig overzicht heeft over de consultancy planning inclusief alle werkorders, heeft men meer rust en is het ook inzichtelijk waar collega’s zich bevinden. Het kunnen inzien welke orders nog moeten worden ingepland en dat met makkelijk kan schuiven binnen de planning.

Case: CUBE Online

WOAB

Het door Solid Partners ontwikkelde softwarepakket CUBE ondersteunt de primaire processen van WOAB.

Het door Solid Partners ontwikkelde softwarepakket CUBE ondersteunt de primaire processen van WOAB.

Case: Integraties

Lenferink rayon Noord Oost

De processen worden beter en het zal de medewerkers veel tijd schelen. Het systeem moet sneller, makkelijker en efficiënter. Al deze onderdelen worden met de aankomende integraties opgelost.

Solid Partners ontwierp de architectuur van het platform op basis van Microsoft software. Samen met Lenferink en betrokken softwareleveranciers coördineerde Solid Partners de integratie van alle onderdelen.

Floris en Frans

Case: Secure Modern Workplace

MAES Notarissen

Wij hebben met Solid Partners een professionele externe ICT beheerder die ons volledig ondersteunt met inachtneming van de wetgeving die voor notarissen, privacy en dataveiligheid geldt.

Continuïteit gewaarborgd

“Het Microsoft datacenter waar wij naar zijn overgestapt, is vergelijkbaar met de traditionele Remote Desktop Server (RDS) waar veel notariskantoren nog steeds gebruik van maken. Bij een dergelijke overstap is het belangrijk dat de continuïteit en betrouwbaarheid van de dienstverlening niet in het geding komen. Met goede voorbereiding en begeleiding zorgde Solid Partners ervoor dat alle medewerkers direct aan de slag konden met de nieuwe software en dat de winkel open kon blijven. Klanten hebben helemaal niets van de conversie gemerkt.” De Smartboards bij MAES notarissen vallen direct op. “We gebruiken dit voor interactieve en digitale samenwerking met onze klanten. We nemen hiermee documenten door en kunnen onze diensten en ons kantoor beter presenteren”, legt notaris Geert Janssen uit. Solid Partners leverde de Smartboards, integreerde die met bestaande software en trainde medewerkers in het gebruik ervan.

Geert Janssen

Case: Telefonie

Brinks Components

Tijdens de inventarisatie is goed nagedacht over de call-flow, waardoor het geheel nu heel soepeltjes verloopt. Onze medewerkers hebben veel baat bij het nieuwe systeem en veel meer direct contact met de klant.

Resultaat

De nieuwe telecomoplossing is sinds augustus 2022 in gebruik bij Brinks Components. Medewerkers zijn er blij mee. Het platform is eenvoudig te bedienen. Computer, telefoon en draadloze headset zijn met elkaar verbonden.

Tijdens de inventarisatie is goed nagedacht over de call-flow, waardoor het geheel nu heel soepel verloopt.

Solid Partners beheert de licenties en houdt het overzicht. Daarnaast bewaakt Solid Partners de veiligheid van de geleverde oplossingen. “Wij zijn ons bewust van de gevaren van buitenaf en willen dit graag gemonitord hebben en houden. Daarom hebben we het onderdeel security ook bij Solid Partners neergelegd.”

Brinks Components
Brinks Components

Case: Notaris Werkplek 365

Van Weeghel Doppenberg Kamps Notarissen

Om onze klanten op tijd te voorzien van een goede actie, zijn wij als notaris aangewezen op onze ICT diensten. Wij zijn blij dat wij dit uitbesteed hebben aan Solid Partners!

Rustig overstappen

De overstap naar Notarisdossier en Microsoft SharePoint vond plaats in twee etappes. Hierdoor werden de rust en continuïteit in de organisatie gewaarborgd.

Om de transitie zo makkelijk mogelijk te maken trainde Solid Partners de medewerkers in het gebruik van de Microsoft-software. De eerste stap was de overgang van Quantaris naar Notarisdossier. Een half jaar later volgde de ingebruikname van Microsoft SharePoint.

Case: Microsoft 365

Go Ahead Eagles

Als Betaald Voetbal organisatie gaat het om het resultaat op het veld. Dit resultaat wordt behaald als alle schakels kloppen, ook je ICT.

Door onze ICT dienstverlening uit te besteden aan Solid Partners, kunnen wij als Betaald Voetbal Organisatie totaal focussen op waar wij goed in zijn. Primair is dit uiteraard het neerzetten van een goed resultaat op de voetbalmat aan de Vetkampstraat. Maar dit kan uiteraard niet zonder een totale organisatie. De Technische Staf is voorzien van ICT middelen om analyses te kunnen doen Ticketing kan zich volledig focussen op de kaartverkoop. Commercie op de relatie met haar sponsoren. Zo is iedere schakel binnen de BVO van essentieel belang om uiteindelijk te werken naar het maximale resultaat.

Case: Werkplek Online Omgeving

Infense Advocaten

Infense Advocaten heeft als onderdeel van haar visie: “Een goede advocaat heeft oog voor de verschillende aspecten van een zaak”. Daarmee wordt een optimaal resultaat bereikt.

Door Solid Partners kunnen medewerkers van Infense makkelijker op locatie werken. Of dit nu vanaf kantoor, bij een clientlocatie of de rechtbank is.

Case: Hybride Cloud omgeving

Nicovij

Nicovij biedt als inkooporganisatie van ijzerwaren, gereedschappen en machines een stevige basis aan haar leden. Dit gebeurt enerzijds met een breed assortiment producten tegen zeer scherpe prijzen. Anderzijds door bedrijfsmatige ondersteuning op het gebied van onder meer marketing, automatisering en waar nodig advies in de bedrijfsvoering. Een goede ICT partner als Solid Partners is hierbij van essentieel belang.

Alle ICT-diensten onder één dak: daarom kiest Nicovij voor Solid Partners. Van logistiek systeem en centrale inkoop tot hardware. Solid Partners levert de gehele ICT-infrastructuur in de cloud, aangevuld met de lokale ICT-systemen.

Nicovij

Case: Werkplek Online Omgeving

PS Koeltechniek

Dagelijks verzorgt PS Koeltechniek de uitlevering en inrichting van nieuwe Koelinstallaties en klimaatbeheersing. Zowel voor de levering als voor de Service afhandeling is ICT voor ons van cruciaal belang om onze klanten van dienst te zijn. Wij vertrouwen daarbij op de Private Cloud omgeving van Solid Partners, waar onze applicatie Syntess wordt gehost en deze toegankelijk is via onze Werkplek Online omgeving.

PS Koeltechniek

Case: Integratie webshop en ERP-pakket

RM Sanitair

RM Sanitair is distributeur van Easy Drain en leverancier van badkamer meubelen onder het label Looox. Door de jarenlange ervaring in Sanitair en een eigen inslag als het gaat om noviteiten en trends ontwikkelt RM Sanitair onder het merk Looox eigen oplossingen en maatwerk oplossingen. ICT wordt hierbij steeds belangrijker, of het nu gaat om de just-in-time leveringen, of als het gaat om het ontwerpen van een maatwerk meubel online, die direct na akkoord in productie kan worden genomen in de eigen productie locatie in Deventer.

RM Sanitair
× Hoe kunnen wij jou helpen?