ICT is ook doorgedrongen in alle gelederen van de Automotive Branche. Elk merk heeft zijn of haar eigen systemen en als garagehouder wil je die graag koppelen. Door het gebruik van speciale software, in dit geval Wincar, kan je dit eenvoudig realiseren. Daarnaast kan je dit integreren naar je gehele digitale werkomgeving, Office 365, Virtual Desktop en Online Telefonie.

Klantcontact anno nu 

De consument verwacht van ieder bedrijf een hoge snelheid van online communicatie. Bij een professionele klantenservice behoort veel contact via online chat, social media, e-mail en telefoon.  Al deze contactmomenten zijn essentieel en een goede registratie daarvan is vereist. Goede bereikbaarheid een must is in jouw branche, dus heb je baat bij betrouwbare ICT-systemen. 

Reduceren en beheersen kosten 

Het blijft een uitdaging winst te maken in de automotive. Het reduceren of beheersen van kosten is daarom van essentieel belang. Werk je met goede ICT-systemen of investeer je in een nieuwe ICT-omgeving, dan verdient dit zichzelf snel terug. Je bespaart tijd en dus kosten, door efficiënt te werken, 

Schaalbare ICT-faciliteiten 

Om kosten-efficiënt te werken, is het voor jou fijn als je betaalt voor de ICT die je daadwerkelijk gebruikt. Met cloudoplossingen werk je gemakkelijk en veilig vanaf verschillende devices. Je kunt meer ICT-capaciteit krijgen als jouw organisatie daarom vraagt. Zo heb je in iedere marktsituatie precies de ICT-capaciteit die je nodig hebt op een simpele en voordelige manier. 

Inzicht uit data 

Tegenwoordig zijn er veel mogelijkheden om inzicht te krijgen in processen en klantbehoeften door gebruikt te maken van data. Systemen in auto’s zelf kunnen jou informatie geven over de status van de auto en/of het rijgedrag van klanten. 

Daarnaast kan je ook veel data gebruiken in de communicatie met jouw klanten. Aan welke informatie hebben zij behoefte en op welk moment? Om allerlei applicaties in en om de showroom te gebruiken, vraagt dit om aan solide ICT-netwerk dat omvangrijke hoeveelheden data kan verwerken. 

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw branche?

Vraag ons naar meer informatie.

Trends in de automotive:

  • Autofabrikanten herzien hun benadering van hardwaresourcing 
  • Digitale reuzen integreren de auto in een holistisch ecosysteem 
  • Open data en open-source samenwerkingsmodellen winnen aan momentum 
  • Gevestigde autofabrikanten versterken OTA als hun belangrijkste digitale inkomstenkanaal 
  • Autonome voertuigen: meer regelgeving, maar commercialiseringshindernissen blijven bestaan
Inside Sales

Case: PS Koeltechniek

Hans van Zuidam

Dagelijks verzorgt PS Koeltechniek de uitlevering en inrichting van nieuwe Koelinstallaties en klimaatbeheersing. Zowel voor de levering als voor de Service afhandeling is ICT voor ons van cruciaal belang om onze klanten van dienst te zijn. Wij vertrouwen daarbij op de Private Cloud omgeving van Solid Partners, waar onze applicatie Syntess wordt gehost en deze toegankelijk is via onze Werkplek Online omgeving.

PS Koeltechniek
× Hoe kunnen wij jou helpen?