Maak van je ICT project een succes

Maak van je ICT project een succes

17-10-2020

Ben jij in je bedrijf bezig met ICT oplossingen? Of ben je bezig met nieuwe ICT projecten? Dat kan best wat stress opleveren. Kijk daarom eens mee door de ogen van een adviseur hoe jij van jouw ICT project een succes kan maken.

Houd het grotere doel in gedachten

Een ICT project is makkelijker in goede banen te leiden als het een onderdeel van een groter doel is. Als voorbeeld een nieuwe telefooncentrale die past bij het complete bereikbaarheidsplan. Een website die past in het marketingplan etc.

De vragen die hier goed bij passen zijn:

  • Wat is de aanleiding om het project te starten?
  • Maakt het project een onderdeel uit van het grotere plan?
  • Wat moet er gebeuren om van dit project een succes te maken?

Zorg voor een realistisch doel

Als je projecten op kan delen of via kleinere doelen het uiteindelijke doel behaalt ervaar je meer succes. Je hebt nu eenmaal niet alles zelf in de hand. Door de (tussen)doelen realistisch te houden is de looptijd korter en kan je eventuele aanpassingen snel doorvoeren.

Werk samen

Wie heeft er allemaal nog meer te maken met het ICT project? Denk hierbij niet alleen aan je medewerkers maar ook aan klanten of leveranciers. Hou ze op de hoogte en betrek ze bij je project waar mogelijk. Zo weet iedereen waar hij/zij aan toe is en zal het draagvlak voor veranderingen ook groter zijn.

Weet wat je niet weet

Alles in de ICT gaat snel waardoor het lastig is om altijd op de hoogte te zijn. Erken daarom voor jezelf dat je niet alles kunt weten en schakel waar nodig een professional in.

Want ook al kies je voor een standaard oplossing, om deze goed toepasbaar binnen jouw bedrijf te maken wordt het al snel maatwerk. Eerdere ervaringen van een professional zorgen er dan voor dat je niet opnieuw het wiel hoeft uit te vinden.

Onverwachte kosten en wat kost niets doen

Natuurlijk maak je een overzicht van te verwachtte kosten als je aan een ICT project begint. Hou hierbij ook alvast een deel apart voor trainingen, aanschaf technische hulpmiddelen en onderhoud/licenties. Mochten de kosten bij problemen hoger uitvallen dan gedacht dan kan je jezelf de vraag stellen; Wat kost het als we niets doen? Is dit hoger dan de nieuwe verwachtte kosten dan ben je nog steeds op de juiste weg.

Dus maak van je ICT project een succes

Hou bij het starten deze vijf tips in je achterhoofd. Zie jij de voordelen goed voor ogen? En maak goed je doordachte beslissingen? Let goed op met wie je in zee gaat en wat jij uiteindelijk wil bereiken. Want met een goede ICT omgeving werk je efficiënter, kan je meer klanten bedienen op een nog betere manier waardoor je ook je omzet kunt verhogen. Succes!

Onze hulp nodig?

Neem dan even contact met ons op! 
Zie je het even niet meer zitten? Kijk dan eens hier, wie weet helpt het je!

 

Deel op je social!

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze post

Reageer op deze post

 

Copyright © 2020 - 2021​​​​​​SitemapCookieverklaringPrivacyverklaringAlgemene voorwaarden