SDG House – Solid Partners pakt de MVO handschoen op

21 maart 2024

Solid Partners pakt de MVO-handschoen op en gaat op een zinvolle manier aan de slag met Sustainable Development Goals (SDG’s) en de juiste vertaalslag daarvan.

IT-partner pakt de MVO-handschoen op

In de missie van Solid Partners wordt al een en ander duidelijk: ‘Samen maken we hét verschil door te werken aan passende IT-oplossingen die tijd en energie besparen en bijdragen aan een duurzame en gelukkige wereld.’ Solid Partners pakt de MVO-handschoen op en gaat op een zinvolle manier aan de slag met Sustainable Development Goals (SDG’s) en de juiste vertaalslag daarvan.

In samenwerking met het SDG House van de Stedendriehoek geeft Solid Partners hier invulling aan, waarbij SDG House het aanspreekpunt in deze regio is om de implementatie van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s) van de Verenigde Naties te versnellen. Een SDG House zet zich in voor het behalen van deze SDG’s, zeventien duurzame doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. Van klimaat en energie tot water en onderwijs, van diversiteit tot voedsel en armoede. Bij de realisatie van deze SDG’s wordt ook nadrukkelijk een rol voorzien voor het bedrijfsleven.

Aan de slag met SDG’s

Maar hoe pak je als bedrijf die handschoen op? En hoe kan je als ondernemer op een zinvolle manier aan de slag met de SDG’s? Ondernemershuis Deventer ondersteunt ondernemers met het maken van die vertaalslag. Met de ondersteuning van het SDG House brengt het managementteam van Solid Partners in een Business Model Canvas de waardeketen en stakeholders duidelijk in kaart. Daarnaast worden de huidige concrete impactactiviteiten voor elk van de zeventien Sustainable Development Goals geïnventariseerd en de meetbaarheid daarvan met behulp van de Sustain-tool vormgegeven. Vervolgens worden de kansen verkend om nog meer impact te maken voor de SDG’s.

Deze stappen helpen Solid Partners om focus aan te brengen in de activiteiten die het ontplooit op de SDG’s die echt interne en externe impact hebben. Solid Partners zet zich hier volledig voor in en gaat hierbij graag de samenwerking aan met andere bedrijven in de regio. We do IT for you!

× Hoe kunnen wij jou helpen?