Een e-mailbericht verzenden naar een kanaal in Teams

Een e-mailbericht verzenden naar een kanaal in Teams

14-04-2020

Microsoft Teams is een geweldig programma voor collega's om te contact met elkaar te houden, maar wist je ook dat je eenvoudig een e-mail met ze kan delen? Microsoft biedt de mooie functie om een e-mail te delen met een specifiek kanaal. 

Programma's om te chatten kunnen het e-mailverkeer binnen een organisatie aanzienlijk verminderen, maar een van de pijnpunten is de e-mail van mensen buiten je team die je wil delen met mensen binnen je team. 

Op de traditionele manier stuur je dan toch die e-mail door naar alle collega's binnen je team. Maar bij Teams is dat niet helemaal niet nodig. Het is juist bedoeld om de hoeveelheid e-mails te verminderen en zoveel mogelijk via hetzelfde platform te werken. En dus heeft Microsoft daar wat moois op bedacht: een e-mail rechtsreeks naar een kanaal in Teams sturen. 

Binnen het Microsoft Teams kanaal klik je op de drie stipjes in de rechterbovenhoek en selecteer je vervolgens de optie "E-mailadressen ophalen" in het drop-down menu. 

 

 

Vervolgens klik je op de knop "kopiëren" in het venster dat verschijnt. 

Plak nu het e-mailadres in de e-mail die je wil versturen en verstuur deze rechtstreeks naar het kanaal. Zodra een e-mail onderdeel is van het kanaal, kan iedereen reageren om een gesprek te beginnen in Teams. Er wordt geen antwoord via e-mail naar de oorspronkelijke afzender verzonden. Alle opmerkingen of gesprekken over de desbetreffende e-mail, zijn niet zichtbaar buiten Teams. 

Als je de eigenaar van een team bent, kun je beperken wie dit e-mailadres mag gebruiken via de knop "geavanceerde instellingen" in bovenstaand venster. Standaard kan iedereen dit gebruiken. Dit kun je beperken tot alleen leden van het team of alleen vanaf bepaalde domeinen. Wil je dat niemand e-mails kan sturen naar het kanaal, kun je het e-mailadres volledig verwijderen. 

Gerelateerde diensten

Virtual Desktop

Remote Desktop omgeving vanuit Private of Public Cloud omgeving voor het op afstand benaderen van legacy applicaties.

Bekijk dienst

Workspace

Een simpele en gepersonaliseerde digitale werkplek die zich automatisch aanpast op iedere rol en omgeving, browserbased en device onafhankelijk.

Bekijk dienst

Microsoft 365

Transformeer de manier waarop je werkt met Microsoft 365 en Microsoft Teams, wees productief op elke locatie.

Bekijk dienst
Deel op je social!

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze post

Reageer op deze post

 

Copyright © 2020 - 2021​​​​​​SitemapCookieverklaringPrivacyverklaringAlgemene voorwaarden