Wat is netwerksegmentatie?

Netwerksegmentatie is een strategie in cybersecurity en netwerkbeheer waarbij een netwerk wordt opgedeeld in kleinere subnetwerken of segmenten om de beveiliging, prestaties en het beheer van het netwerk te verbeteren. Het hoofddoel van netwerksegmentatie is om de impact van een beveiligingsinbreuk te minimaliseren door de beweging van aanvallers te beperken en de verspreiding van eventuele aanvallen te voorkomen.

Netwerksegmentatie kan op verschillende niveaus worden toegepast:

 1. Fysieke segmentatie: Fysiek scheiden van netwerkapparatuur, zoals het gebruik van aparte switches of VLAN’s (Virtual Local Area Networks) om verschillende afdelingen of functies te isoleren.
 2. Logische segmentatie: Creëren van virtuele segmenten binnen een enkel fysiek netwerk door gebruik te maken van VLAN’s. Dit maakt het mogelijk om verschillende groepen gebruikers of apparaten te scheiden zonder de noodzaak van fysieke scheiding.
 3. Beveiligingssegmentatie: Het opdelen van het netwerk in verschillende segmenten op basis van beveiligingsniveaus. Dit houdt in dat striktere beveiligingsmaatregelen worden toegepast op gevoelige netwerksegmenten en minder strenge maatregelen op minder kritische gebieden.
 4. Applicatiesegmentatie: Het scheiden van netwerksegmenten op basis van specifieke applicaties of services. Hierdoor kan het verkeer van verschillende applicaties worden geïsoleerd en kan de prestatie-optimalisatie en beveiliging per applicatie worden geregeld.
 5. Microsegmentatie: Dit is een meer gedetailleerde vorm van segmentatie waarbij individuele apparaten of werklasten binnen een segment worden geïsoleerd. Dit is met name relevant in cloudomgevingen, waar virtuele machines en containers worden gebruikt.

Voordelen van netwerksegmentatie zijn onder meer het beperken van de laterale beweging van aanvallers, het verminderen van de kans op datadiefstal, het verbeteren van de beheerbaarheid van het netwerk en het optimaliseren van de prestaties door het verminderen van netwerkverkeer over segmenten heen.

Het implementeren van netwerksegmentatie vereist een zorgvuldige planning om ervoor te zorgen dat de juiste balans wordt gevonden tussen beveiliging, prestaties en beheerbaarheid van het netwerk.

Ontgrendel de kracht van efficiëntie en veiligheid met ons geavanceerde netwerksegmentatie-oplossing!

Welkom bij de toekomst van netwerkbeheer, waar elk aspect van uw bedrijfsnetwerk op een slimme en doelgerichte manier wordt beheerd. Onze cutting-edge segmentatie-oplossing stelt u in staat om uw netwerk in afzonderlijke zones te verdelen, zodat u optimale controle hebt over de communicatie tussen apparaten en gebruikers.

Waarom kiezen voor netwerksegmentatie?

 1. Beveiliging op maat: Bescherm uw waardevolle bedrijfsgegevens tegen cyberdreigingen door uw netwerk te isoleren en toegangscontroles te implementeren op basis van gebruikersrollen en apparatentypen.
 2. Preventie van laterale beweging: Voorkom dat een potentiële inbreuk zich verspreidt binnen uw netwerk door de beweging van aanvallers van het ene apparaat naar het andere te beperken.
 3. Optimale prestaties: Verbeter de prestaties van uw netwerk door het verkeer te stroomlijnen en bandbreedte toe te wijzen op basis van specifieke segmenten.
 4. Regelnaleving: Voldoe aan de strengste industriestandaarden en wettelijke voorschriften door gevoelige gegevens te isoleren en te beschermen tegen ongeoorloofde toegang.
 5. Eenvoudig beheer: Met onze intuïtieve beheerinterface kunt u eenvoudig segmenten maken, beheren en aanpassen zonder diepgaande technische kennis.
 6. Toekomstbestendig: Bereid uw netwerk voor op de groeiende technologische behoeften van uw bedrijf en zorg voor een schaalbare en flexibele infrastructuur.

Ontdek vandaag nog hoe netwerksegmentatie uw bedrijf naar een nieuw niveau van efficiëntie en veiligheid kan tillen. Sluit u aan bij de revolutie van netwerkbeheer en neem contact met ons op voor een gepersonaliseerde demo. Uw netwerk, uw regels – met netwerksegmentatie bereikt u meer dan ooit tevoren!

“Netwerksegmentatie is als het creëren van verschillende kamers in een huis. Het houdt de deuren open voor communicatie, maar zorgt ervoor dat een brand in één kamer zich niet snel kan verspreiden naar andere kamers.”

Case: Infrastructuur en Telecom

Van der Vegt Fijnmetaal

De processen worden beter en het zal de medewerkers veel tijd schelen. Het systeem moet sneller, makkelijker en efficiënter. Al deze onderdelen worden met de aankomende integraties opgelost.

Teamfoto Van der Vegt

Case: Telefonie

Brinks Components

Tijdens de inventarisatie is goed nagedacht over de call-flow, waardoor het geheel nu heel soepeltjes verloopt. Onze medewerkers hebben veel baat bij het nieuwe systeem en veel meer direct contact met de klant.

Brinks Components
× Hoe kunnen wij jou helpen?