Brinks Components

Brinks Components

2 november 2022

Tijdens de inventarisatie is goed nagedacht over de call-flow, waardoor het geheel nu heel soepeltjes verloopt. Onze medewerkers hebben veel baat bij het nieuwe systeem en veel meer direct contact met de klant.

“De mobiele telefonie maakt nu een onlosmakelijk onderdeel uit van de totale telefonie omgeving.”

Het bedrijf

Brinks Components is gespecialiseerd in de productie van ventielblokken (onderdelen voor de automotive-branche) voor hydraulische toepassingen. Wij zijn een dynamisch en modern bedrijf en willen met de inzet van efficiënte productiemethodieken, hoogwaardige techniek en een enthousiaste groep mensen essentiële waarde toevoegen aan de producten van hun klanten. Brinks wil haar klanten een totaal oplossing aanbieden en daarmee essentiële waarde toevoegen in de keten. Wij kunnen onderdelen leveren die direct geschikt zijn voor assemblage zonder aanvullende uitbesteding/reiniging.

Hiervoor beschikken we intern over uiteenlopende productieprocessen (verspanende bewerkingen, ontbramen en reinigen). Daarnaast kunnen we meerwaarde creëren door onze kennis en ideeën op het gebied van productie technologie en materialen, die ze graag met onze klanten delen.

Brinks Components

De contactpersoon

Richard Beltman is Plant Manager bij Brinks Components.

‘Ik ben in 2019 begonnen als Manufacturing Engineer, daarna in 2021 doorgegroeid binnen het bedrijf als Productieleider en na de fusie van vorig jaar heb ik de functie als Plant Manager met beide handen aangepakt om Brinks Components te sturen.’

Richard Beltman

Hoe zijn jullie bij Solid Partners gekomen?

De ICT werd vóór de fusie al beheerd en onderhouden via Solid Partners. Het project Telefonie is sinds vorig jaar door Patrick en mij samen in gang gezet.

Van belang voor het bedrijf

Brinks Components had een aantal wensen qua bereikbaarheid, flexibiliteit en beheer. Het moest ook zo compact mogelijk zijn, geen lange menu’s, direct contact met de klant is voor ons van essentieel belang. Ook rechtstreekse nummers worden onderling veel gebruikt.

Het doel

Wij hadden op dat moment een bestaande Telecom oplossing, welke niet voor iedereen meer werkbaar was en niet efficiënt genoeg werkte. Met deze wetenschap heeft Patrick de Telecom-omgeving voor ons goed in kaart gebracht en geïnventariseerd, met als doel hoe wij onze Telecom beter konden stroomlijnen.

Brinks Components

Adoptie

Onze medewerkers hebben een training gekregen van Solid Partners hoe om te gaan met het nieuwe systeem, zodat er na de implementatie van het Telecom-project onmiddellijk door iedereen mee gewerkt kon worden. Deze manier van adoptie scheelt enorm veel tijd en frustratie.

Patrick Smit en Richard Beltman

Resultaat

Het project draait nu sinds augustus 2022 actief bij Brinks en iedereen is enthousiast en tevreden. Het platform is makkelijk te bedienen, met als bijkomend voordeel dat computer, telefoon en headset met elkaar zijn gekoppeld. Doordat de headset draadloos is, geeft dit veel vrijheid bij de medewerkers. Men kan beide handen gebruiken en is mobiel binnen het bedrijf. Acute problemen bij de klant zijn direct op te lossen doordat men onmiddellijk kan worden geholpen. De mobiele telefonie maakt nu een onlosmakelijk onderdeel uit van de totale telefonie omgeving.

Tijdens de inventarisatie is goed nagedacht over de call-flow, waardoor het geheel nu heel soepeltjes verloopt. Onze medewerkers hebben veel baat bij het nieuwe systeem en veel meer direct contact met de klant. Het beheer van de licenties ligt bij Solid Partners, zodat dit extern goed geregeld is en er overzicht is. Wij zijn ons bewust van de gevaren van buitenaf en willen dit graag gemonitord hebben en houden. Security is een onderdeel van het gehele pakket, dat uit handen is gegeven aan Solid Partners.

× Hoe kunnen wij jou helpen?