Teamfoto Van der Vegt

Van der Vegt Fijnmetaal in Raalte

16 augustus 2023

De processen worden beter en het zal de medewerkers veel tijd schelen. Het systeem moet sneller, makkelijker en efficiënter. Al deze onderdelen worden met de aankomende integraties opgelost.

Over het bedrijf

Twee broers één passie

Van der Vegt Fijnmetaal wordt succesvol geleid door meer dan een halve eeuw fijnmetaalervaring. Alfons en René van der Vegt zijn rasechte metaalbewerkers met dezelfde gedrevenheid. Maar dat alleen is niet de succesfactor. De liefde voor het vak, de betrokkenheid bij de klant en de verantwoordelijkheid voor het eindproduct maken dat opdrachtgevers graag zakendoen met Van der Vegt Fijnmetaal.

Sallandse mentaliteit

Als je binnenloopt bij Van der Vegt ervaar je direct het ‘Sallandse’. De mensen zijn vriendelijk en de sfeer is gastvrij en gemoedelijk. Wat ook opvalt is de betrokkenheid en de professionaliteit van het team. Stuk voor stuk vakmensen die exact weten waar ze mee bezig zijn. En ze zijn kritisch! Want goed is hier niet goed genoeg. Een typische Sallandse mentaliteit die de hoge kwaliteit en zuiverheid van de eindproducten verklaart.

Over de contactpersonen

‘Team Van der Vegt’ is een team dat samengesteld is op basis van puur vakmanschap. Met secuur geselecteerde medewerkers die elkaar met hun kwaliteiten aanvullen. Een team waarmee Van der Vegt Fijnmetaal zich onderscheidt in de markt. Want het zijn niet de machines die de eindkwaliteit bepalen, maar de mensen achter de letterlijke en figuurlijke knoppen.

Alfons van der Vegt Rene van der Vegt

Alfons van der Vegt                        Rene van der Vegt

Hoe zijn jullie bij Solid Partners gekomen?

De relatie tussen Solid Partners en Van der Vegt Fijnmetaal bestaat al jaren. “Bij Van der Vegt waren we op zoek naar een betrouwbare partner die ons kon ondersteunen op het gebied van ICT en de daarbij behorende cyberbeveiliging. De persoonlijke communicatie tussen Van der Vegt en Solid Partners maakt de samenwerking aangenaam. Bovendien heeft de schaalvergroting van het voormalige WeKaData bij Solid Partners ervoor gezorgd dat Solid Partners ons nu en in de toekomst kan ondersteunen bij infra en de daar bijhorende beveiliging.”

 

 

Teamfoto Van der Vegt

Het doel

De vraag vanuit Van der Vegt Fijnmetaal is duidelijk. Het aanwezige machinepark is hun corebusiness, dit draait altijd door. Met de huidige cyberbedreigingen streeft Van der Vegt Fijnmetaal ernaar de veiligheid van klantgegevens te waarborgen en te voorkomen dat het bedrijfsnetwerk wordt geïnfecteerd. Veel machines worden niet standaard geleverd met geavanceerde virus scanners of andere beveiligingsmaatregelen, wat een potentieel beveiligingslek creëert dat geïsoleerd moet worden. Dit is opgelost met een Managed Firewall, het upgraden van de netwerksnelheid en het toepassen van netwerksegmentatie.

Van der Vegt Fijnmetaal wilde daarnaast haar bereikbaarheid geprofessionaliseerd hebben, met name op het gebied van telefonie en infrastructuur (WiFi).

Er is nieuwe bekabeling aangelegd naar de diverse machines, werkplekken en zijn nu centraal aangesloten op de patchkast Door het pand zijn overal nieuwe WiFi punten aangebracht, Hierdoor is het WiFi-bereik sterk verbetert. De bekabeling is afgewerkt in bestaande en nieuwe patchkasten.

Men is overgegaan van een meer traditionele telefonie omgeving (DECT telefoons) naar een vast-mobiel integratie van KPN. Dit houdt in dat de medewerkers gebruik maken van een zakelijk mobiel toestel, zodat er geen vaste toestellen meer aanwezig zijn. Hierdoor is de bereikbaarheid van de medewerkers aanzienlijk verbetert.

Thijs en Allard
In de hoogwerker

Hoe is het project verlopen?

Accountmanager Patrick Smit en teamleider Infra Léon Berends hebben zich op het project gefocused en een kwaliteitsslag doorgevoerd. Dit begon met de wens voor de verbetering van de telefonie. Door het geven van de juiste adviezen op basis van de groei-wensen van het bedrijf is het project uitgebreid met een kwaliteitsslag voor de infrastructuur en de beveiliging voor het machinepark.

Wat is jullie ervaring?

De infrastructuur voldeed niet aan de wens voor de groei en verdere professionalisering die bij de wensen en eisen die Van der Vegt nastreeft. Op dit moment kan men op volle kracht vooruit. De bereikbaarheid is uitstekend en de beveiliging is tot in de puntjes verzorgd.

Doen waar je goed in bent, en dát beter dan de rest.
× Hoe kunnen wij jou helpen?