Smith Boeser Van Grafhorst

13 februari 2024

Een migratie vanuit de Private Cloud van Solid Partners naar de Public Cloud van Microsoft biedt ons als kantoor meer flexibiliteit en in de toekomst nieuwe mogelijkheden met Co-Pilot.

Smith Boeser van Grafhorst maakt al sinds jaar en dag gebruik van de applicatie Quantaris, welke gehost wordt door Solid Partners. Vanuit het verleden werd dit standaard gedaan vanuit een Private Cloud omgeving in het Datacenter in Apeldoorn. Echter was het voor Smith Boeser van Grafhorst de tijd rijp om de stap te maken naar de public cloud van Microsoft (Microsoft Azure). Daarmee zijn de voordelen te behalen van de combinatie tussen Microsoft 365 Services en een schaalbare Remote Desktop omgeving (Azure Virtual Desktop) in combinatie met een gehoste applicatie Quanratis in de Microsoft Azure Cloud.

Je nieuwe ICT omgeving in de Cloud bij Microsoft is in vertrouwde handen van Solid Partners

Secure Modern Workplace

Naast het feit dat je als notariskantoor sinds vorig jaar moet voldoen aan de richtlijnen “gedragscode informatie beveiliging” welke opgesteld zijn door het KNB, wil je ook voorop blijven lopen qua nieuwe mogelijkheden. Door de overstap te maken naar Microsoft Azure, kunnen wij als kantoor gebruik blijven maken van onze lokale hardware welke gebaseerd is op thin clients (om beheer te vereenvoudigen en risico’s te verlagen) in combinatie met een nieuwe moderne Azure Virtual Desktop omgeving. Dit maakt het mogelijk om een volledige desktop aangeboden te krijgen door Solid Partners voor onze applicatie Quantaris, in combinatie met de Microsoft 365 services. Zo maken wij onze eerste stap naar de Secure Modern Workplace.

Co-Pilot

De overgang naar het Microsoft Azure Cloud platform, maar het mogelijk om in de toekomst gebruik te gaan maken van Microsoft Co-Pilot. Deze AI gedreven oplossing van Microsoft maakt het mogelijk om je werkzaamheden te vereenvoudigen. Stel eenvoudig email berichten op of stel je medewerkers in staat om te putten uit kennis die al aanwezig is in de documenten en data binnen je eigen ICT omgeving. Nu zoek je vaak naar een speld in een hooiberg. Met Microsoft Co-Pilot kan het systeem je eenvoudig helpen. Een oplossing die ieder notariskantoor in de toekomst gaat helpen om de administratieve processen verder te vereenvoudigen.

Wil jij ook meer weten wat AI voor jouw notariskantoor kan betekenen?

Neem dan contact op met onze accountmanager Francien om een vrijblijvende afspraak te maken.

× Hoe kunnen wij jou helpen?