Welkom bij onze Identity & Access Management (IAM) Dienst!

Beheer met vertrouwen je gebruikersidentiteiten en toegangsrechten.

Heb jij zicht op de medewerkers en inlog accounts die aanwezig zijn in je ICT omgeving (Active Directory)? En weet jij of je medewerkers wel de juiste rechten hebben (of teveel)? Hoe zorg je ervoor dat je op dit vlak de controle weer in handen krijgt? Of vertrouw je dit toe aan je ICT dienstverlener die in opdracht van je werkt en iedere dag (goed bedoeld) mutaties aanbrengt als het gaat om rechten in je systemen. En wat als een medewerker vertrekt? En je ICT leverancier wordt hier niet over geïnformeerd? Hoelang houdt een (oud) medewerker dan nog toegang tot je bedrijfsgegevens?

Allerhande vragen die je zo kunt stellen en waar je waarschijnlijk het antwoord niet op hebt? Waarom niet? Omdat je hier niet mee bezig wilt zijn en omdat je geen technische kennis hebt (en wilt hebben). Maar hoe zorg je er dan voor dat je op het meest belangrijke vlak in control blijft op je ICT omgeving?

Met onze dienst Identity & Access Management zorgen wij ervoor dat je zonder enige vorm van technische kennis weer de controle krijgt tot het belangrijkste deel van je ICT omgeving, namelijk je medewerkers (inloggegevens), de rechten die zij hebben en waar zij bij kunnen!

Met een focus op gebruiksvriendelijkheid en robuuste beveiliging, bieden wij je een end-to-end oplossing gebaseerd op de krachtige Microsoft Active Directory, zonder dat je hiervoor de technische kennis in huis hoeft te hebben of dat je rechten hoeft te hebben als administrator tot je Active Directory.

Waarom kiezen voor onze IAM dienst?

Gecentraliseerd gebruikersbeheer

Met onze IAM dienst krijg je de volledige controle over alle gebruikersidentiteiten binnen je organisatie. Of het nu gaat om medewerkers, partners of klanten, wij zorgen voor een gecentraliseerd beheer van alle accounts. Gebruikers maken wij voor je aan. Maar wil je dit liever zelf doen, dan kan dit uiteraard ook, zonder dat je hiervoor de nodige technische kennis hoeft te hebben.

Identity & Access

Nauwkeurige toegangscontrole

Voorkom ongeoorloofde toegang tot gevoelige gegevens met ons geavanceerde toegangscontrolesysteem. Wijs specifieke rechten en rollen toe aan individuele gebruikers, waardoor ze alleen toegang krijgen tot de bronnen die relevant zijn voor hun functie. Vaak zie je dat het mis gaat als iemand van functie verandert. Maar hoe zorg je dat jee dit eenvoudig kunt controleren? Met onze IAM dienst kijk je eenvoudig met ons mee en kun je waar nodig medewerkers meer of minder rechten geven, zonder onze tussenkomst.

Beveiliging op hoog niveau

Gegevensbeveiliging staat bij ons voorop. Met de kracht van Microsoft Active Directory implementeren we industriestandaard beveiligingsprotocollen en -maatregelen om je gegevens te beschermen tegen bedreigingen van buitenaf.

Eenvoudige integratie

Onze IAM beheerplatform integreert naadloos met je bestaande IT-infrastructuur. Of je nu cloudgebaseerde applicaties, interne systemen of hybride omgevingen gebruikt, wij zorgen voor een soepele en probleemloze integratie.

Rapportage en auditing

Houd volledig zicht op wie toegang heeft tot welke bronnen en wanneer. Onze uitgebreide rapportage- en auditingfuncties stellen je in staat om naleving van regelgeving aan te tonen en verdachte activiteiten te identificeren.

Onze diensten in detail

Gebruikersidentiteit beheer

Centraal beheer van gebruikersaccounts, inclusief aanmaak, wijziging en verwijdering van accounts via een eenvoudig portaal zorgen ervoor dat je niet alleen inzicht hebt inn gebruikersaccounts, maar kun je zonder enige technische kennis ook eenvoudig (kleine) mutaties doorvoeren.

Toegangsrechten beheer

Nauwkeurige toewijzing van toegangsrechten op basis van rollen en verantwoordelijkheden. Vaak een taak die je bij je ICT dienstverlener belegd. Maar hoe zorg je dat je zelf controle houdt op dit vlak? Solid Partners zorgt ervoor dat je zelf weer de controle hebt op de toegangsrechten van je medewerkers (en gasten) in je ICT omgeving.

Single Sign-On (SSO)

Vereenvoudig de toegang voor gebruikers met één enkele inlog voor al hun applicaties. Applicaties zijn meer en meer (Cloud) SaaS applicaties. Draaien niet meer in je eigen ICT omgeving. Maar bij je leverancier. Maar hoe zorg je ervoor dat je niet op meerdere plekken gebruikers accounts moet gaan beheren? Single Sign On is hiervoor de juiste oplossing. Koppel je applicatie eenvoudig aan je bedrijfsaccount (bij Microsoft) en als medewerker log je in met één account.

Multi-factor Authenticatie (MFA)

Verhoog de beveiliging door extra authenticatiestappen toe te voegen. Een inlognaam (wat vaak je email adres is) en een wachtwoord achterhalen, houdt daarmee niet direct in dat iemand toegang heeft tot je bedrijfsinformatie. Een bevestiging veelal met een App op je mobiele telefoon is hierbij een verplicht om verder te komen.

Beveiligde gegevensdeling

Mogelijkheid om veilig gegevens te delen met externe partners en klanten zonder de controle te verliezen. Maar doe dit wel op een veilige manier! En hou er grip op, wie er toegang heeft tot je bedrijfsgegevens als gast. Zijn gast accounts bij je bekend? Weet je wie dit zijn? En welke regels gelden er voor gasten?

Naleving en rapportage

Genereer gedetailleerde rapporten om te voldoen aan regelgeving en interne beleidsrichtlijnen. Hou grip op je gebruikersaccounts (medewerkers en gasten) en daarmee op je bedrijfsgegevens.

Spammers & phishing

Waarom Solid Partners?

Ons toegewijde team van experts in IAM en Microsoft (Azure) Active Directory staat klaar om je te begeleiden bij elke stap van het implementatieproces. Met jarenlange ervaring en bewezen succesverhalen kunnen wij je helpen bij het opzetten van een robuust IAM-systeem dat aansluit bij jouw specifieke behoeften en bedrijfsdoelen. Door te starten met een ontwerp, een plan en richtlijnen, zorg je ervoor dat niet alleen de inrichting op een goede manier wordt gedaan, maar ook de naleving en controle.

Kies voor onze IAM ICT Dienst en neem vandaag nog de controle over je gebruikersidentiteiten en toegangsbeheer. Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek en ontdek hoe wij jouw digitale omgeving veiliger en efficiënter kunnen maken!

Kostenbesparing en efficiëntere bedrijfsvoering!
× Hoe kunnen wij jou helpen?