Wat is Azure Virtual Desktop?

Azure Virtual Desktop (AVD), voorheen bekend als Windows Virtual Desktop (WVD), is een cloud-gebaseerde oplossing van Microsoft waarmee gebruikers toegang hebben tot virtuele Windows-bureaubladomgevingen en -toepassingen. Met AVD kunnen organisaties hun IT-infrastructuur naar de cloud verplaatsen en hun bureaubladvirtualisatie consolideren, waardoor ze tijd en geld besparen.

Met AVD – Azure Virtual Desktop kunnen organisaties eenvoudig virtuele desktops maken en beheren, beveiligen, schalen en optimaliseren. Het biedt ook de flexibiliteit om de desktops en applicaties in de cloud te hosten. Met AVD kunnen gebruikers eenvoudig toegang krijgen tot hun bureaublad- en applicatie-omgevingen vanaf elke locatie en elk apparaat met internettoegang.

Azure Virtual Desktop biedt ook geavanceerde beveiligingsfuncties, zoals multi-factor authenticatie en toegangsbeheer om gegevens en toepassingen te beschermen tegen ongeautoriseerde toegang. Daarnaast biedt het ook integratie met andere Azure-services, waardoor organisaties hun infrastructuur verder kunnen uitbreiden en aanpassen aan hun specifieke behoeften.

Cloud Solid Partners

Waarom Azure Virtual Desktop?

Er zijn verschillende redenen waarom organisaties ervoor kiezen om Azure Virtual Desktop te gebruiken. Enkele van de belangrijkste redenen zijn:

  1. Flexibiliteit: Met Azure Virtual Desktop kunnen gebruikers hun bureaublad- en applicatie-omgevingen vanaf elke locatie en elk apparaat met internettoegang benaderen, wat zorgt voor meer flexibiliteit en mobiliteit.
  2. Kostenbesparing: Door hun desktop- en applicatie-infrastructuur naar de cloud te verplaatsen, kunnen organisaties aanzienlijke kostenbesparingen realiseren op het gebied van hardware, onderhoud en beheer.
  3. Schaalbaarheid: Met Azure Virtual Desktop kunnen organisaties hun desktop- en applicatie-infrastructuur gemakkelijk schalen op basis van de behoeften van de organisatie, waardoor ze snel kunnen inspelen op veranderende vraag en piekbelastingen.
  4. Beveiliging: Azure Virtual Desktop biedt geavanceerde beveiligingsfuncties, zoals multi-factor authenticatie en toegangsbeheer, om gegevens en toepassingen te beschermen tegen ongeautoriseerde toegang.
  5. Integratie: Azure Virtual Desktop integreert naadloos met andere Azure-services, waardoor organisaties hun infrastructuur verder kunnen uitbreiden en aanpassen aan hun specifieke behoeften.

Over het algemeen kan Azure Virtual Desktop een aantrekkelijke optie zijn voor organisaties die op zoek zijn naar een flexibele, schaalbare en veilige oplossing voor het hosten van hun bureaublad- en applicatie-infrastructuur in de cloud.

Automatiseer, verbind en versimpel bedrijfsprocessen.
× Hoe kunnen wij jou helpen?