We zijn weer ‘AED en BHV proof’ dankzij ND EHBO + BHV & DLS trainingen

12 juli 2023

Safety first! We zijn weer AED en BHV proof!

Elke week worden 300 Nederlanders buiten het ziekenhuis getroffen door een hartstilstand en jaarlijks overlijden er ruim 15.000 mensen aan een plotselinge hartstilstand. Slechts 5 tot 10 procent van de slachtoffers overleeft het. Dit percentage neemt aanzienlijk toe als er binnen circa 6 minuten adequate hulp wordt geboden. Deze hulp bestaat uit 112 bellen, reanimeren en defibrilleren. Elk jaar sterven duizenden mensen aan een plotselinge hartstilstand. Alleen al in Europa betreft het meer dan 400.000 mensen per jaar. Wanneer iemand vanwege een plotselinge hartstilstand in elkaar zakt, is het essentieel dat gebruik wordt gemaakt van een AED-apparaat (een automatische externe defibrillator) en reanimatie (cardio-pulmonaire resuscitatie), als men enige kans op herstel wil hebben.

 

Gisteren zijn een aantal collega’s weer getraind door ND EHBO + BHV & DLS trainingen om de automatische AED te kunnen gebruiken bij eventuele noodgevallen. Voor de meeste is het een jaarlijkse opfriscursus, voor een aantal iets totaal nieuws in hun leven. Het proberen te redden van mensenlevens. En zo helpen we de wereld iedere keer een beetje meer.

 

Ook BHV is weer op orde. BHV is gericht op de werksituatie. Door het hele jaar heen worden onze BHV collega’s getraind om de vaardigheden up-to-date te hebben, op het moment dat er brand uitbreekt, een ontruiming moet plaatsvinden of hulp moet worden geboden bij ongelukken.

Trots op onze collega’s!

We zijn weer ‘AED en BHV proof’ dankzij ND EHBO + BHV & DLS trainingen

Anne
AED1
Peter ten Zijthof AED
AED2
AED2
Van der Vegt Fijnmetaal

Advies nodig over jouw bekabeling of Wifi netwerk?

Vraag om een inventarisatie!

× Hoe kunnen wij jou helpen?