Solidonatie voor Kinderhulp

10 januari 2024

Solid Partners ging op bezoek bij Stichting Nationaal Fonds Kinderhulp in Deventer om de SOLIDONATIE te overhandigen.

Kerst 2023… voor Solid Partners een fijn samenzijn met collega’s en hun partners bij de knusse locatie bij Parkcafe Mees in Deventer.
We hebben veel gezelligheid gehad, heel hard met elkaar gelachen, voortreffelijk gegeten en gedronken en mooie herinneringen gemaakt. We hadden als thema: ‘golden touch’.

Vrijwel iedereen had hiervoor zijn best gedaan. Geweldig om te zien!

De ‘Golden Touch’ vanuit Solid Partners

In de voorbereiding naar deze avond toe, vroegen wij al onze collega’s om een -voor-hun- Goed Doel op een kaartje te schrijven en in de kerstslinger te hangen die we op kantoor hadden opgehangen.
Tijdens ons Kerstfeestje op 14 december werd er een trekking gedaan en werd het goede doel voorgelezen door degene die dit goede doel had gekozen, met daarbij een warme uitleg waarom we meer aandacht mogen geven aan dit doel.

Herbert Voordes, algemeen directeur van Solid Partners, begeleidde deze avond en de trekking van deze voortreffelijke actie. Uit alle 45 inzendingen werd er blind getrokken en werd Nationaal Fonds Kinderhulp uit de hoge feestelijke hoed getoverd, ingezonden door Frans Koning, Manager Software Integration Solutions. Per toeval, want Frans is ook leading bij de MVO strategie voor Solid Partners.

Solidonatie

Maandag 8 januari was het zover. Solid Partners ging op bezoek bij Nationaal Fonds Kinderhulp in Deventer om de SOLIDONATIE te overhandigen. Herbert Voordes en Frans Koning hebben Euro 250,- overhandigd aan Maarten Zilverberg, Nina Smid en Gwendolyn van Sijl. Met veel enthousiasme vertelden ze alledrie zeer gedreven over de acties welke keihard nodig zijn voor alle kinderen en jongeren in Nederland tussen de 0 en 21 jaar die in armoede opgroeien.

Dát is nog eens een warm onthaal en een zeer goed begin van deze week en dit nieuwe jaar!

Wat doet Nationaal Fonds Kinderhulp?

Elk kind verdient een jeugd zonder zorgen. Gelijk te zijn, aan vriendjes of vriendinnetjes. Ook een fiets, eens nieuwe kleren. Eindelijk een dagje uit, een nieuw dekbed of tóch een cadeautje van de Sint. Kinderhulp is er voor alle kinderen en jongeren in Nederland tussen de 0 en 21 jaar die in armoede opgroeien. Zij helpen ze, onvoorwaardelijk. Zodat ook zij erbij horen en gelijke kansen krijgen voor de toekomst. Net als ieder ander kind.

1 op de 12 kinderen

1 op de 12 kinderen in Nederland groeit op in armoede (bron: SCP, Armoede in kaart 2019). Dat zijn ruim 300.000 kinderen tot 21 jaar die een verre van zorgeloze jeugd hebben. Ze maken er het beste van, maar merken altijd en overal dat er thuis niet genoeg geld is. Vrienden thuis uitnodigen is spannend, want er is zo weinig. Voor een warme winterjas als het écht koud begint te worden, is niet altijd genoeg geld. Ook een fiets, om met vrienden mee naar school te kunnen fietsen, is niet vanzelfsprekend. Laat staan verder kunnen studeren na de middelbare school…

Als anderen niet kunnen helpen

Kan een kind niet voor hulp bij fondsen als Stichting Leergeld, Jeugdfonds Sport & Cultuur of Stichting Jarige Job terecht? En kan de gemeente ook niks betekenen? Dan is Kinderhulp er voor hen.
Ze helpen kinderen individueel. Dit doen ze altijd via maatschappelijke organisaties. Bijvoorbeeld een maatschappelijk werker, bewindvoerder, wijkteam van de gemeente of jeugdhulpverlener. Zij weten welke kinderen echt de hulp van Kinderhulp nodig hebben en kunnen bij ons een aanvraag voor een kind indienen. En zij zien er ook op toe dat de hulp goed terecht komt.

Eén van de projecten van Kinderhulp

Kinderzwerfboek

Kinderzwerfboek is een bijzonder project van Kinderhulp. Want Kinderzwerfboek kom je overal tegen, in het hele land. Er bestaan inmiddels duizenden KinderzwerfboekStations mét Kinderzwerfboeken. Met deze mini-bibliotheekjes bieden zij alle kinderen in (aandachts)wijken door heel Nederland de mogelijkheid om leuke boeken mee naar huis te nemen en te lezen. Hierna kunnen zij het betreffende boek laten zwerven zodat andere kinderen hetzelfde boek ook kunnen lezen.

Lezen is belangrijk

Zij doen dit omdat lezen heel erg belangrijk voor de ontwikkeling van een kind is. Helaas verlaat nog steeds 17% van de kinderen het basisonderwijs met een taalachterstand. Dit komt deels omdat er thuis geen boeken zijn. En daar wil Kinderhulp actief iets in betekenen. Want kinderen die opgroeien met boeken in hun omgeving gaan gemiddeld drie jaar langer naar school. Bovendien stimuleren boeken tot doorleren, ongeacht sociaal milieu of cultuur. Hierdoor hebben de kinderen later meer kans op een goede toekomst.

Sinds 2010

De bedenker van Kinderzwerfboek is Leo Dijkgraaf. In 2010 bestond het Nationaal Fonds Kinderhulp 50 jaar. Voor die gelegenheid gaf Leo Dijkgraaf het idee ‘Kinderzwerfboek’ cadeau. Op 26 mei 2010 gaf Prinses Laurentien het startsein en gingen de eerste kinderboeken zwerven door Nederland. Sinds 2014 worden er KinderzwerfboekStations opgericht in het hele land, hier kan een kind een boek halen of een boek brengen óf allebei.