Integration Architecture as a Service

Een moderne bedrijfsintegratie-oplossing begint met het opstellen van een blauwdruk van een applicatielandschap en het bepalen van de bronnen van je bedrijfsgegevens. Of het nu gaat om Relatie en Contactpersonen of om je artikelenbestand, prijzen en voorraden.

Met onze Integration Achitecture as a Service (I3AS) combineren wij meerdere technieken op het Micrsosoft Azure platform;

  • API-beheer voor het publiceren en beheren van applicatie-API's.
  • Logic Apps voor het grafisch creëren van workflows.
  • Service bus voor zakelijke berichten.
  • Event Grid voor op gebeurtenissen gebaseerde communicatie.

De combinatie zorgt ervoor dat wij een toekomstgerichte oplossing neer kunnen zetten, waarbij het eenvoudig mogelijk is om systemen aan te haken. Maar ook weer af te haken aan het einde van een levencyclus van een applicatie. Geen maatwerk, flexibel en toekomstgericht. En dat zonder vooraf grote investeringen, maar op basis van een bedrag per maand volledig in beheer!

 

API Management

Of je nu een moderne applicatie on-premise draait of in de cloud, tenminste een deel van de functionaliteiten zijn in de regel toegankelijk via een API. Hierdoor is het mogelijk dat de integratie logica toegang krijgt tot deze functionaliteit. Toch is het moeilijker dan je  denkt om API's beschikbaar te stellen, zodat andere software deze kan aanroepen. API integratie in een kleinere omgeving werkt prima, maar in een complexere infrastructuur loop je al gauw tegen issues aan. Met ons Azure API management kunnen wij vele uitdagingen het hoofd bieden en structuur geven aan een goede toekomstbestendige inrichting.

Logic Apps

Logic Apps maakt het mogelijk om via Workflow technologie een werkstroom op te zetten en daarmee een proces te implementeren. Dit kan een “systeem-naar-systeem-proces” zijn zoals het verbinden van twee of meer applicaties. Maar het kan ook een “gebruiker-naar-systeem-proces” zijn; een proces dat mensen met software verbindt. Logic Apps is ontworpen om een van deze scenario's te ondersteunen. Om een proces te implementeren, heeft een logische app toegang tot allerlei andere applicaties, waaronder Cloud applicaties, On-Premises applicaties en Azure Services.

Service Bus

Microsoft Azure Service Bus is een volledig beheerde berichtenbroker die binnen ondernemingen kan worden geïntegreerd. Service Bus kan toepassingen en services loskoppelen. Service Bus biedt een betrouwbaar en veilig platform voor a-synchrone overdracht van gegevens en status. Gegevens worden uitgewisseld tussen verschillende toepassingen en services met behulp van berichten. Een bericht heeft een binaire indeling en kan JSON, XML of alleen tekst bevatten.

Enkele algemene berichtenscenario's:

  • Berichtenuitwisseling. 
  • Toepassingen loskoppelen.
  • Onderwerpen en abonnementen.
  • Berichtsessies.

Event grid

Met Azure Event Grid kunnen wij eenvoudig toepassingen bouwen met op gebeurtenissen gebaseerde architecturen. Selecteer eerst de Azure-resource waarop je je wilt abonneren en geef vervolgens de gebeurtenis-handler of het WebHook-eindpunt op waarnaar de gebeurtenis moet worden verzonden. Event Grid bevat ingebouwde ondersteuning voor gebeurtenissen die afkomstig zijn van Azure-services, zoals storage-blobs en resourcegroepen. 

Event Grid biedt ook ondersteuning voor je eigen gebeurtenissen, met behulp van aangepaste onderwerpen. Je kunt filters gebruiken voor het doorsturen van specifieke gebeurtenissen naar verschillende eindpunten, multicasting uitvoeren naar meerdere eindpunten en ervoor zorgen dat uw gebeurtenissen op  betrouwbare wijze worden bezorgd.

Integration Architecture as a Service (I3AS)

Solid Partners biedt met bovenstaande technieken een integratie architectuur aan voor een brede doelgroep tegen een betaalbare prijs per maand. Geen dure investeringen. Geen maatwerk oplossingen, die op termijn omvallen als je een schakel verwijderd. Nee, een consistentie oplossing die toekomst gericht is zowel voor het MKB als voor grote organisaties. Wij werken graag voor je uit waar wij de voordelen zien voor jouw organisatie als het gaat om het integreren van je datastromen en het werken vanuit een bron / waarheid.

Heb je vragen? Neem contact met ons op!

 

Copyright © 2020 - 2021​​​​​​SitemapCookieverklaringPrivacyverklaringAlgemene voorwaarden