Microsoft Azure - Entra ID

Rebranding Microsoft Azure

7 augustus 2023

In juli 2023 heeft Microsoft belangrijke mijlpalen aangekondigd voor identiteits- en netwerktoegang, waaronder het nieuws dat Microsoft Azure Active Directory (Azure AD) Microsoft Entra ID wordt.

In juli 2023 kondigde Microsoft belangrijke mijlpalen aan voor identiteits- en netwerktoegang, waaronder het nieuws dat Microsoft Azure Active Directory (Azure AD) Microsoft Entra ID wordt.

Als onderdeel van onze voortdurende focus op het vereenvoudigen van de veilige toegangservaring voor iedereen, is de rebranding van Azure AD naar Microsoft Entra ID ontworpen om het voor je gemakkelijker te maken om het uniforme en uitgebreide Microsoft Entra-portfolio te gebruiken en te navigeren.

Micorsoft verzekert je dat het werk dat je doet om jouw organisatie, jouw klanten, jouw partners en de investering die je hebt gedaan in de implementatie van Azure AD te beschermen, ononderbroken zal doorgaan. Alle configuraties en integraties blijven werken zoals ze nu doen en jij hoeft niets te doen. De nieuwe naam verschijnt in augustus 2023 in Microsoft Product Experience.

Microsoft Azure - Entra ID

Jij hoeft niets te doen

Je kunt blijven vertrouwen op vertrouwde Azure AD-mogelijkheden die toegankelijk zijn via de Azure-portal, het Microsoft 365-beheercentrum en het Microsoft Entra-beheercentrum.

Alleen naamsverandering

Om de overgang voor jou en jouw organisatie naadloos te laten verlopen, verandert er niets aan de Azure AD-functionaliteit, API’s, aanmeldings-URL’s, PowerShell-cmdlets, Microsoft Authentication Library (MSAL), ontwikkelaarservaring of hulpprogramma’s.

Alle licentieplannen en prijzen voor Azure AD- en Microsoft 365-abonnementen met Azure AD blijven hetzelfde, alleen de weergavenamen van de licentieplannen zijn gewijzigd. De onderstaande samenvatting biedt een eenvoudige toewijzing van onze huidige Azure AD SKU-namen aan de nieuwe SKU-namen onder Microsoft Entra ID. De weergavenamen van serviceplannen veranderen op 1 oktober 2023.

Entra ID
× Hoe kunnen wij jou helpen?