Copilot

Microsoft onthult AI-functies voor Office: ‘Copiloot voor je werk’

20 maart 2023

Maak kennis met Microsoft 365 Copilot — uw copiloot voor op het werk. Vandaag brengt men de kracht van de volgende generatie AI aan het werk.

Microsoft heeft nieuwe AI-functies voor Office aangekondigd. Het bedrijf noemt de kunstmatige intelligentie een ‘copiloot’, die gebruikers kan helpen in Office-programma’s als Word, Teams en PowerPoint.

 

Microsoft voegde onlangs de AI-technologie GPT van OpenAI al toe aan zoekmachine Bing. Nu volgen de Office-apps als Outlook, Word, PowerPoint en Excel. De apps gaan het nieuwe, verbeterde GPT-4 gebruiken, in een functie die Microsoft ‘Copilot’ noemt. Die naam vat meteen samen wat de AI gaat doen: de gebruiker blijft leidend, maar werkt straks sneller en efficiënter, belooft Microsoft.

Copilot is een nieuw venstertje binnen de apps van Microsoft. Gebruikers typen een opdracht in, bijvoorbeeld: ‘Maak een voorstel op basis van de notities van gisteren’. In Word kan Copilot ook een voorschot doen op een tekst, die daarna door de gebruiker aangepast, aangevuld en verbeterd wordt. “Soms zal Copilot dat goed doen, andere keren zal het nuttige fouten maken – maar het zal je altijd vooruit helpen”, aldus Microsoft.

Tijd besparen

Volgens Microsoft besteden we 80% van onze tijd aan neventaken, zoals het beantwoorden van e-mails. Copilot in Outlook kan e-mails samenvatten en voorbereide antwoorden voorstellen. Gebruikers kunnen hun e-mails sneller lezen en met één klik volledige antwoorden verzenden. In Teams kan AI vergaderingen automatisch samenvatten, zodat gebruikers echt niet meer hoeven op te letten.

Gebruikers kunnen AI ook gebruiken om dingen te doen die ze normaal niet zouden kunnen, zoals het animeren van presentaties in PowerPoint. Jamie Teevan, hoofdwetenschapper bij Microsoft, erkende dat AI-systemen “fouten maken en vooroordelen bevatten”. Elke functie is doorgelicht door experts op gebieden als privacy en beveiliging, zei ze. “We maken fouten, maar als ze dat doen, corrigeren we ze snel”, zei Teevan in een toespraak bij Copilot.

Meer weten over Microsoft 365 Copilot?

Neem contact op met een van onze accountmanagers over deze oplossing!

× Hoe kunnen wij jou helpen?