State of Football

19 oktober 2022

Wij zijn al sinds 2019 klant bij Solid Partners. Daardoor hebben we een goede band opgebouwd, zodat men precies weet hoe wij werken, welke behoeftes wij hebben en waar onze prioriteiten liggen

Over het bedrijf

State of Football verzorgt officiële voetbalmerchandising voor zowel Nederlandse als internationale topclubs en voor de UEFA en FIFA.

Het bedrijf uit Deventer verzorgt complete collecties van ontwerp tot ontwikkeling voor clubs als Go Ahead Eagles, Manchester City, PSG en FC Barcelona.

Ieder seizoen weten zij met hun ruime ervaring weer vernieuwende en aansprekende collecties te ontwerpen welke bestaan uit kleding, dekbedden, ballen, tassen en andere voetbalaccessoires.

Michael Schotman

Manager Finance & Control, Michael werkt sinds 2018 bij State of Football.

Wij zijn al sinds 2019 klant bij Solid Partners. Daardoor hebben we een goede band opgebouwd, zodat men precies weet hoe wij werken, welke behoeftes wij hebben en waar onze prioriteiten liggen.

Het doel

Eind 2022 werd Solid Partners gevraagd om de mogelijkheden te onderzoeken voor een migratie naar een Publieke Cloud omgeving, waarbij er lokaal gewerkt wordt op de werkplekken van de gebruikers. Dit in tegenstelling tot de gestandaardiseerde remote desktop omgeving in het datacenter. Dit mede omdat er een steeds groetere behoefte was aan het samenwerken met collega’s via applicaties zoals Microsoft Teams.

Van belang voor het bedrijf

Men kan nu makkelijker samenwerken doordat bestanden niet meer op een traditionele fileserver staan. Geen aparte omgevingen meer. Er is nu nog maar 1 internetverbinding nodig om te kunnen werken. Men kan nu gebruik maken van de nieuwste technieken van bv de Microsoft Office applicaties. Die zijn nu altijd up-to-date. Flexibel op- en afschalen van gebruikers voor verschillende diensten. Geen serveromgeving meer noodzakelijk. Je betaalt alleen voor de software die je gebruikt. Goede backup bij een derde partij. Alle data staat nu primair opgeslagen binnen het Microsoft 365 platform. Waardoor je 1 bron hebt en alleen hiervoor een goede back-up hoeft te verzorgen.

Ook hebben wij het werkplek-beheer ingericht, alsmede de beveiliging van de werkplekken. Men heeft direct toegang tot de bedrijfsdata in de cloud. Alle werkplekken zijn opgenomen in Endpoint Manager, zodat hier goed beheer op uitgeoefend kan worden en beleid kan worden afgedwongen. Bovendien zorgt dit ervoor dat gebruikers aan de hand van een profiel eenvoudig voorzien kunnen worden van veilige instellingen en applicaties die bij hun functie horen.

Tweefactor authenticatie is een van de basis maatregelen van Cyber Security. State of Football maakt nog gebruik van een VPN client voor het benaderen van een van hun bedrijfsapplicaties. Tweefactor authenticatie wordt hierbij afgedwongen en dezelfde tweefactor authenticatie-oplossing wordt ook gebruikt voor bescherming van de Microsoft accounts en de wachtwoord manager. De gebruiker heeft dus voor de verschillende toepassingen tweefactor authenticatie nodig, maar kan hiervoor 1 en dezelfde app gebruiken.

Alle bedrijfsdata staat nu in de cloud en is eenvoudig bereikbaar vanaf ieder apparaat met een internetverbinding.

Adoptie

Het overstappen naar een cloud omgeving (Microsoft 365) kan een flinke transformatie in je organisatie betekenen. Het werken met online bestandsopslag zoals SharePoint Online en OneDrive vergt een aanpassing in de werkwijze. Daarnaast heb je de beschikking over nieuwe applicaties en diensten zoals Teams en OneNote die ervoor zorgen dat je gemakkelijk kan samenwerken. In de praktijk merken wij dat er zonder training niet optimaal gebruik wordt gemaakt van deze kansen.

Middels een training helpen wij het personeel aan de juiste vaardigheden die aansluiten op de behoeften en doelstellingen van je organisatie. Er zal eerst een start worden gemaakt met een kennismakingstraining voor Microsoft 365. Hierin worden de basisprincipes uitgelegd over de structuur van Microsoft 365 met SharePoint en OneDrive, het online en offline werken, samenwerken in de cloud, etc. Vervolgens wordt er verder ingezoomd op tools voor samenwerking zoals Outlook, Teams en OneNote.

De training wordt op afstand (via Teams) verzorgd aan groepen van vier / vijf personen. De training van 1,5 tot 2 uur bestaat voor een deel uit uitleg en voor een deel uit praktische oefeningen.

De training is inclusief:

  • Voorbereidend telefonisch gesprek
  • Digitaal intake formulier inventariseren van persoonlijke doelen
  • Trainingsmateriaal samenstellen en praktijkcases ontwikkelen
  • 2 maanden ondersteuning op afstand
  • Evaluatie na afloop van de training Het resultaat: na deze training zal iedereen met plezier effectief en efficiënt omgaan met zijn/haar taken, waardoor men meer rendement kan behalen.

Hoe zijn jullie bij Solid Partners gekomen?

‘Wij zijn al sinds 2019 klant bij Solid Partners. Daardoor hebben we een goede band opgebouwd, zodat men precies weet hoe wij werken, welke behoeftes wij hebben en waar onze prioriteiten liggen’, aldus Michael Schotman.

State of Football is bij ons gekomen vanwege de installatie van ons Remote Desktop concept. In verband met de bedrijfsapplicaties welke in gebruik waren, was men nog gebonden aan deze Remote Desktop.

Vanuit daar zijn de projecten steeds verder opgepakt, geüpdatet en uitgebreid en meegenomen de toekomst in. State of Football is vooruitstrevend op het gebied van ICT en maakt graag gebruik van de nieuwe technieken.

‘Zowel het beheer, beveiliging en onderhoud op één plek’

State of Football

× Hoe kunnen wij jou helpen?