Baan Twente

31 januari 2024

Met het vernieuwen en optimaliseren van de infrastructuur, waarbij de serverruimte, de patchkasten, de switches en het netwerk zijn vernieuwd, wordt de kwaliteit en snelheid van de infrastructuur aanzienlijk verbetert. Dit levert uiteindelijk tot minder verstoringen en het helpt Baan Twente om weer klaar te zijn voor de nieuwe toekomstige ontwikkelingen!

Baan Twente is weer klaar voor de toekomst!

Onlangs heeft Solid Partners (Leon Berends, Teamleader afdeling Telecom & Infra en Thijs Gillijns, Engineer Telecom infra) bij Baan Twente een inventarisatie uitgevoerd en een adviesplan uitgewerkt voor het vernieuwen en optimaliseren van de IT infrastructuur.

Baan Twente is het mobiliteitscentrum voor personenwagens, bedrijfswagens en trucks. Zij bieden een compleet scala aan mobiliteitsoplossingen. Van verkoop, leasing, carsharing, schadeherstel, onderhoud en reconditionering tot transport.

Met het vernieuwen en optimaliseren van de infrastructuur, waarbij de serverruimte, de patchkasten, de switches en het netwerk zijn vernieuwd, wordt de kwaliteit en snelheid van de interne infrastructuur aanzienlijk verbeterd met minder kans op verstoringen, waardoor Baan Twente weer klaar is voor haar toekomstige IT ontwikkelingen.

Wat hebben we voor Baan mogen betekenen?

Na de inventarisatie heeft ons Team Telecom & Infra een plan uitgewerkt voor Baan Twente. De serverruimte bestond uit een 3-tal patchkasten met actieve componenten en dataverbindingen. Deze zijn opgeschoond en in zijn geheel vervangen door 2 moderne patchkasten met voldoende ruimte voor toekomstige groei. Het netwerk van Baan Twente is voorzien van een upgrade, waarbij de netwerkswitches zijn vervangen door nieuwe HP/Aruba chassis switches, met voldoende aansluitingen. Tevens zijn alle netwerkaansluitingen opnieuw gepatcht met nieuwe patchkabels, zodat optimaal bedrijfszekerheid gegarandeerd kan worden.

Samenwerking

Baan Twente bedient haar klanten door de week en op zaterdag en is volledig afhankelijk van haar netwerk. Zowel in de showroom, bij de receptie maar ook in de werkplaats.

Zonder ICT-diensten kan Baan Twente haar klanten niet optimaal bedienen. Een stabiel en snel IT-netwerk is essentieel voor Baan. Het niet beschikbaar zijn van de diverse

ICT-diensten is een “no-go”. Om het ICT-netwerk te optimaliseren zonder overlast voor de organisatie en de klanten van Baan Twente is dan een hele opgave.

Met een goede voorbereiding en één extra dag downtime (op een zaterdag), is het Solid Partners gelukt om de werkzaamheden in één weekend uit te voeren.

De zaterdagochtend is er een start gemaakt met 2 medewerkers van Baan Twente en het Telecom & Infra Team van Solid Partners om er voor te zorgen dat wij samen op zondagavond de opbouw van het netwerk hebben kunnen voltooien. Alle ICT-diensten zijn weer actief opgeleverd op zondagavond, waardoor voor alle medewerkers van Baan Twente maandag weer business-as-usual was. Op maandag is men opgestart zonder obstakels of hindernissen, dit tot tevredenheid van onze afdeling Telecom & Infra maar uiteraard ook de directie en medewerkers van Baan Twente!

Met deze samenwerking is er een prachtig groot project naar tevredenheid opgeleverd.
× Hoe kunnen wij jou helpen?