Als notariskantoor heb je de keuze om te gaan werken met een van de volgende notaris software applicaties om je bedrijfsprocessen te ondersteunen:

Dit zijn de meest voorkomende softwareoplossingen die wij in Nederland tegenkomen in het Notariaat.

 

Keuze op de inhoud

Voor ieder Notariskantoor geldt dat ze zo hun eigen eisen en wensen hebben op gebied van notarissoftware. Vaak werkt men al enige tijd met een bepaalde applicatie, waardoor de medewerkers van een kantoor hiermee gewend zijn om ermee te werken.

De eerste stap voor een notaris is dus om hierin de juiste keuze te maken. Overweeg eens om naast je huidige leverancier een andere applicatie leverancier uit te nodige om te zien of je nog steeds de juiste keuze hebt gemaakt. Zo weet je waar de overeenkomsten zitten qua inhoud, maar ook de verschillen.

Op inhoud kunnen wij vanuit Solid Partners je niet adviseren. Echter weten wij als geen ander wat er nodig is om de applicatie te ontsluiten in je ICT omgeving. Vanuit Solid Partners hebben wij nauwe banden met alle applicatie leveranciers en weten wat er nodig is om hiermee te werken.

SaaS software versus Legacy software

Maarja, wat is dan technisch het grote verschil? Als je kijkt naar de lijst met applicatie leveranciers, dan zijn er op dit moment 2 die zelf de hosting van de software voor je verzorgen (Notarisdossier en Nobilex). Of zoals wij dit noemen Software aanbieden als een Service (SaaS).  Het grote voordeel hierbij is dat je als kantoor de software die je afneemt betaalt inclusief de hosting ervan.

Je hoeft hier dus niets extra’s voor aan te schaffen.

Voor de overige applicaties, geldt dat dit Legacy Software heet. Dit houdt in dat de leverancier de software aanlevert, maar je als kantoor zelf nog de hosting moet (laten) verzorgen. Vanuit Solid Partners hosten wij deze applicaties vanuit het Microsoft Azure Cloud Platform. Houdt er dus weel rekening mee dat naast de kosten voor het aanschaffen van je software en additionele hosting onderhoud en beheerskosten bij komen vanuit je Systeembeheerder (zoals bij Solid Partners).

Aansluiten op onze Secure Modern Workplace

Los van de keuze die je maakt, kunnen wij zowel de SaaS applicaties (Notarisdossier en Nobilex), als de Legacy Software (Quantaris, Van Brug en NextLegal) integreren in ons concept van de Secure Modern Workplace.

Voor de SaaS applicaties is dit op zicht niet heel moeilijk. Zij hebben al een integratie gebouwd met Microsoft 365 voor bestandsopslag en email verkeer. Voor de Legacy Applicaties geldt dat wij deze aanbieden als een gepubliceerde applicatie (die op afstand gehost wordt) binnen je Secure Modern Workplace. Zo voelt het aan of je gebruik maakt van een moderne werkplek en verzorgen wij de hosting ervan vanuit de Cloud. Zo heb je als medewerker toch het gevoel dat je gebruik kunt maken van alle moderne faciliteiten van de nieuwe werkplek van de toekomst.

Wil jij advies over Notaris Software?

Laat het ons dan weten.

× Hoe kunnen wij jou helpen?