Zakelijke internet informatie

Naast internet voor particulieren bieden veel providers ook zakelijk internet aan. Zakelijk internet is meer dan een andere naam voor regulier internet. Er zijn wel degelijk verschillen tussen zakelijk internet en particulier internet. Waarom zakelijk internet zo aantrekkelijk is? Bij Solid Partners geven wij je hier graag meer informatie over.

Vragen? Neem contact met ons op!

Wat is zakelijk internet?

Ondernemers begrijpen waarom zakelijk internet interessant is. Diverse internetproviders bieden dan ook zakelijk internet aan voor ondernemers. Met zakelijk internet krijgen ondernemers extra mogelijkheden vergeleken met particulier internet. Denk hierbij aan aanvullende diensten als pinbetalingen, 24-uurs bereikbaarheid van de helpdesk, een zakelijke SLA en een hoge uploadsnelheid.

Net als met particulier internet zijn er ook bij zakelijk internet verschillende pakketten beschikbaar. De aanvullende diensten van zakelijk internet zijn in veel gevallen afhankelijk van het gekozen pakket bij de provider. Dit kan verschillen van 5 online apparaten tot 500 online apparaten en van 60/10 Mbits per seconde tot 600/50 Mbits per seconde.

Waarom zakelijk internet?

Zakelijk internet is duurder dan particulier internet. Het kan daarom aantrekkelijk zijn om als ondernemer te kiezen voor particulier internet. Waarom zakelijk internet dan toch voordeliger is? Er is een aantal pluspunten van zakelijk internet die je als ondernemer niet ontvangt bij particulier internet. Zo krijg je extra diensten, is het abonnement flexibeler en is het aftrekbaar bij de belasting.

Zakelijk internet maakt je werk dus een stuk makkelijker en sneller. Met een zakelijk abonnement kan het internet meegaan met de ontwikkelingen van je bedrijf. Maakt je bedrijf een groei mee? Dan is het mogelijk om alles op te schalen. Mocht je bepaalde diensten niet meer nodig hebben, dan kun je ervoor kiezen je abonnement naar beneden te schalen. Een bedrijf ontwikkelt continu en dat is de reden waarom flexibel zakelijk internet een uitkomst kan zijn.

Wat is het verschil tussen zakelijk en particulier internet?

Het grootste verschil is niet de snelheid, maar de uitgebreide opties van zakelijk internet ten opzichte van particulier internet. De aangeboden producten bieden vaak extra diensten als vaste IP-adressen, pinbetalingen en 24-uurs bereikbaarheid van de helpdesk (betere SLA afspraken).

Maar waarom zakelijk internet als het ook particulier kan? Particulier internet is toch hetzelfde internet, alleen dan goedkoper? Toch niet. Naast de prijs zijn er ook andere verschillen tussen zakelijk en particulier internet. Zo heeft zakelijk internet een stabielere verbinding. Hier komt ook de SLA, oftewel de Service Level Agreement, bij kijken om de kwaliteitseisen te waarborgen. De provider is verplicht om te zorgen voor een goede verbinding en moet problemen snel oplossen wanneer er een slechte of geen verbinding is.

Van eigen IP-adressen tot een hoger service level agreement

De voordelen van zakelijk internet.

Wat is zakelijke glasvezel?

Zakelijk glasvezel is een speciale glasvezel ingericht op bedrijven. Deze glasvezel is krachtiger dan een reguliere glasvezel voor particulieren. Zo kunnen er meerdere aanbieders op één netwerk zitten, zorgt het voor hogere uploadsnelheden.

Met zakelijk glasvezel zijn uploadsnelheden mogelijk die niet te behalen zijn met de asymmetrische verbindingen van reguliere glasvezel. Deze uploadsnelheid is vooral handig voor bedrijven die veel gebruik maken van de Cloud of verbindingen naar servers in een datacenter. De capaciteit van de glasvezel bepaalt uiteindelijk hoeveel diensten op de verbinding kunnen.

Welk zakelijk internet is het best?

Waarom zakelijk internet een goede keuze is, is duidelijk. Maar welke provider kun je het beste kiezen? KPN, Ziggo, XS4ALL en nog meer; tegenwoordig bieden de meeste internetproviders ook zakelijke abonnementen aan. Voor ondernemers is er dus genoeg keuze op het gebied van zakelijk internet. Solid Partners biedt via diverse providers internet aan, zodat je als ondernemer 1 contract en 1 contract partij hebt. Ook voor je zakelijke internet verbinding!

Als ondernemer is het goed je te verdiepen in de verschillende providers en aangeboden abonnementen. Uiteindelijk is het belangrijk om te kijken naar de internetbehoeften van je bedrijf. Moeten er veel bestanden worden geüpload? Of gaat het vooral om goede WiFi in een groot pand? Aan de hand van de behoeften kun je kiezen voor het beste en voordeligste pakket van de provider naar je keuze. Solid Partners helpt je graag bij het maken van de juiste keuzes die het beste passen bij jouw situatie.

Voordelen zakelijk internet

Van pinbetalingen tot snelle service; er zijn vele redenen waarom je kiest voor zakelijk internet. Zakelijk internet heeft verschillende voordelen voor ondernemers:

  • Aftrekbaar van de belasting
  • Eigen (en meerdere) vaste IP-adressen
  • Het abonnement is flexibel op- en af te schalen
  • Een hoger Service Level Agreement

Voor bedrijven is het aantrekkelijk om te kiezen voor zakelijk internet van Solid Partners. Geen aparte facturen voor deze diensten, maar standaard op een factuur samen met de overige ICT diensten. Daarnaast zorgt een Service Level Agreement ervoor dat je gegarandeerd stabiel internet hebt en snel geholpen wordt door de Solid Partners. Kortom: allemaal redenen waarom zakelijk internet voordeliger is voor jouw als ondernemer.

Interesse? Laat het ons weten.

Bent je nieuwsgierig naar de mogelijkheden van Solid Partners voor jouw organisatie? Neem contact met ons op via dit contactformulier.

Go Ahead Eagles
Samenwerken op het veld en erbuiten!
Infense advocaten
Advocaten in aanbestedingsrecht, bouwrecht en gebiedsontwikkeling
Nicovij
Lokaal ondernemen en centraal faciliteren!
Smalbraak
Gewoon goed geregeld!
Transferro
Onze catalogus volledig digitaal
PS Koeltechniek
Totaaloplossingen in koudetechniek
RM Sanitair
Ontwikkelen, produceren en distribueren
Smith Boeser van Grafhorst
Een maatschappelijk betrokken kantoor
State of Football
Zowel het beheer, beveiliging en onderhoud op één plek
 

Copyright © 2020 - 2021​​​​​​SitemapCookieverklaringPrivacyverklaringAlgemene voorwaarden