Uitleg Microsoft Teams meeting

Solid Partners maakt gebruik van Microsoft Teams om te communiceren met haar klanten. Indien je een uitnodiging van een van onze medewerkers hebt ontvangen voor een online meeting via Microsoft Teams, tref je hieronder uitleg over deze oplossing.

  • Vanaf desktop
  • Vanaf mobiel

Lees hieronder verder voor uitleg per apparaat.

Eenvoudige uitleg over Microsoft Teams meetings

Informatie voor gebruik op desktop en mobiele telefoon.

Deelnemen via desktop

Je kunt op elk gewenst moment deelnemen aan een Microsoft Teams meeting, overal en op elk apparaat. Teams meetings zijn uiterst handig. Je kunt het beste deelnemen vanuit de Microsoft Teams-app of Microsoft Teams op het web. Er zijn een aantal manieren waarop je dit kunt doen.

Lees verder voor meer informatie over deelnemen via een koppeling, via je agenda en meer. Als je de app of het web niet kunt gebruiken, kun je tijdens sommige vergaderingen bellen met behulp van een telefoonnummer.

Deelnemen via koppeling

Het enige wat je nodig hebt om deel te nemen aan een Microsoft Teams meeting is een koppeling.

Selecteer Deelnemen aan Microsoft Teams-vergadering in je uitnodiging voor een meeting. Je wordt naar een pagina geleid waar je kunt kiezen om deel te nemen via internet of om de desktop-app te downloaden. Als je de Microsoft Teams-app al hebt, wordt deze automatisch geopend.

Als je geen Microsoft Teams-account hebt en de organisator dit heeft toegestaan, heb je mogelijk de optie om je naam in te voeren en als gast deel te nemen aan de meeting. Als je al een Microsoft Teams-account hebt, selecteer je aanmelden om deel te nemen aan de chat en meer. Vervolgens kun je, afhankelijk van de instellingen van de organisator, direct deelnemen aan de Teams meeting of ga je naar de lobby waar personen in de vergadering je kunnen toelaten.

Deelnemen vanuit agenda

Selecteer agenda  en de knop Vergaderingen aan de linkerkant van de app om de meetings te bekijken. Zoek de gewenste meeting op en selecteer vervolgens deelnemen.

Als iemand anders de vergadering start, ontvang je een melding waarmee je kunt deelnemen.

Deelnemen aan een kanaal

Als een meeting plaatsvindt in een kanaal, zie je direct in het kanaal een uitnodiging om deel te nemen. Ook zie je overige relevante inhoud en wie er aan de vergadering deelneemt. Selecteer deelnemen.

Deelnemen vanuit een chatgesprek

Als de vergadering al is gestart, wordt deze weergegeven in de lijst met recente chatberichten. Selecteer de vergadering in je lijst met chatberichten en selecteer vervolgens deelnemen boven aan de chatsessie.

Inbellen (wordt door Solid Partners op dit moment nog niet ondersteund)

Als je de Microsoft Teams-app of Teams op het web niet kunt gebruiken, kun je deelnemen aan bepaalde vergaderingen door een telefoonnummer te bellen.

Als je een telefoonnummer en vergadering-ID in de uitnodiging voor de vergadering wilt, kies dan het nummer om je aan te nemen.

Het nummer in je uitnodiging is niet lokaal voor je. Selecteer lokale nummers om er een te zoeken.

 

Een ruimte toevoegen terwijl u deelneemt

Wanneer je je audio-en video-instellingen kiest, heb je de mogelijkheid om een ruimte toe te voegen, zodat je de audio- en videoapparaten van een vergaderruimte kunt gebruiken. Het is zelfs mogelijk dat je persoonlijke apparaat een nabijgelegen ruimte met behulp van Bluetooth detecteert. Als dit het geval is, zie je de naam van de vergaderruimte en de optie om deel te nemen en deze ruimte toe te voegen. Als de ruimte in de buurt van de vergadering al deelneemt aan de vergadering, kun je deelnemen met audio uit, om te voorkomen dat de vergadering wordt verstoord.

Als de ruimte in de buurt niet wordt gedetecteerd op je apparaat, selecteer je een ruimte toevoegen onder andere deelname-opties en zoek je de gebruikte ruimte.

Lees hiernaast verder voor deelname via je mobiele telefoon.

Deelnemen via mobiel

Er zijn veel manieren om deel te nemen aan een Microsoft Teams meeting met een mobiel apparaat. Let wel dat de applicatie op de mobiele telefoon of tablet soms niet alle features ondersteunt die de desktop-app welk ondersteunt.

Deelnemen via koppeling

Om het beste uit je Microsoft Teams meetings op mobiel te halen, inclusief het delen van audio, video en inhoud, moet je de mobiele Teams-app downloaden en installeren.

Als je de app hebt geïnstalleerd, selecteer je Deelnemen aan Microsoft Teams-vergadering in de uitnodiging voor de vergadering om de app te openen en aan de vergadering deel te nemen.

Opmerking: Download de app voordat de vergadering begint. Het kan een paar minuten duren, afhankelijk van je internetverbinding.

Als je geen Microsoft Teams-account hebt, selecteer je Deelnemen als gast en voer je je naam in om als gast aan de vergadering deel te nemen. Als je al een Microsoft Teams-account hebt, selecteer je Aanmelden en deelnemen om deel te nemen aan de chat en meer. Afhankelijk van de instellingen van de organisator kun je direct deelnemen aan de vergadering of ga je naar de lobby waar iemand anders je kan toelaten.

Deelnemen vanuit agenda (outlook op de mobiele telefoon)

Selecteer agenda  en de knop Vergaderingen aan de onderkant van de app om de meetings te bekijken. Zoek de gewenste meeting en selecteer vervolgens deelnemen.

Deelnemen via een melding

Wanneer een Microsoft Teams meeting begint, ontvang je een melding die je rechtstreeks naar de vergadering brengt, zonder deze in je agenda te vinden. Tik op de melding om deel te nemen.

Opmerking: Dit is op dit moment alleen beschikbaar voor iOS. Binnenkort beschikbaar voor Android.

Deelnemen aan een kanaal

Als een vergadering plaatsvindt in een kanaal, zie je direct in het kanaal een uitnodiging om deel te nemen. Ook zie je overige relevante inhoud en de organisator. Selecteer deelnemen.

 

Deelnemen vanuit een chatgesprek

Als de chatsessie of de vergadering al is gestart, wordt deze weergegeven in de lijst met recente chatberichten. Selecteer de vergadering in je lijst met chatberichten en selecteer vervolgens deelnemen bovenaan de chatsessie.

Deelnemen op meerdere apparaten

Neem deel aan een vergadering op meer dan één apparaat voor meer opties voor samenwerking en het delen van inhoud. Als je bijvoorbeeld al in een meeting zit op je laptop, kun je ook deelnemen op je telefoon om live video te delen, een presentatie met je telefoon te bedienen en nog veel meer.

Opmerking: Zie inhoud delen in een vergadering voor meer informatie over het gebruik van je telefoon als een secundair apparaat.

Wanneer je deelneemt aan een vergadering op meer dan één apparaat, open je de Microsoft Teams-app op je mobiele telefoon. (Zorg ervoor dat beide apparaten zijn aangemeld bij hetzelfde Microsoft Teams-account.)

Je ziet een bericht boven aan het scherm van je mobiel met een optie om deel te nemen aan de vergadering. Tik op deelnemen voor het delen van inhoud vanaf je telefoon met iedereen in de vergadering.

Als je op deze manier deelneemt, dempen we de microfoon en luidspreker van je telefoon om te voorkomen dat er een echo-effect ontstaat.

 

Jouw ICT-Partner

Solid Partners is je ICT-partner in Deventer en omgeving. Heb je zelf geen ICT-afdeling, maar wil je wel profiteren van de kennis en in control blijven over je eigen ICT-omgeving? Wij helpen je hier graag bij. Onder het genot van een kop koffie laten wij je graag zien dat transparantie in ICT niet moeilijk is. Je kunt zelf de controle houden over iets wat vaak als complex wordt gezien, namelijk jouw ICT-omgeving.

Interesse? Laat het ons weten.

Bent je nieuwsgierig naar de mogelijkheden van Solid Partners voor jouw organisatie? Neem contact met ons op via dit contactformulier.

Go Ahead Eagles
Samenwerken op het veld en erbuiten!
Infense advocaten
Advocaten in aanbestedingsrecht, bouwrecht en gebiedsontwikkeling
Nicovij
Lokaal ondernemen en centraal faciliteren!
Smalbraak
Gewoon goed geregeld!
Transferro
Onze catalogus volledig digitaal
PS Koeltechniek
Totaaloplossingen in koudetechniek
RM Sanitair
Ontwikkelen, produceren en distribueren
Smith Boeser van Grafhorst
Een maatschappelijk betrokken kantoor
State of Football
Zowel het beheer, beveiliging en onderhoud op één plek
 

Copyright © 2020 - 2021​​​​​​SitemapCookieverklaringPrivacyverklaringAlgemene voorwaarden