SSL certificaat informatie

Inmiddels bestaan er miljoenen websites die ook miljoenen gegevens verwerken. Gegevens die ook persoonlijk zijn en niet in verkeerde handen moeten vallen. Om deze situaties te voorkomen maken veel websites gebruik van een SSL-certificaat. Maar wat is een SSL-verbinding en wat betekent een SSL-certificaat?

Wat is een SSL certificaat

Voor goede beveiliging van een website is een SSL-certificaat aan te bevelen. Met dit bestand wordt gezorgd dat gegevens tussen de server en internetbrowser beter beveiligd zijn. Op deze manier is het veilig om login- en betalingsgegevens te gebruiken op websites.

Een SSL-certificaat voorkomt dat gegevens ongewenst onderschept worden. Het certificaat kan worden aangevraagd bij een certificaatautoriteit. Dit moet worden aangevraagd door de eigenaar van de website. Als dit gedaan is, kan de hostingprovider het SSL-certificaat installeren op de server. Na de installatie kan de beveiliging van de gegevens beginnen.

Wat betekend SSL?

SSL staat voor Secure Socket Layer, tegenwoordig staat dit ook bekend als de vernieuwde term TLS (Transport Layer Security). Dit zijn protocollen die verbonden zijn aan het maken van een versleutelde connectie tussen een internetbrowser en webserver.

Bij SSL wordt een beveiligde laag geplaatst die ervoor zorgt dat gegevens zonder zorgen gebruikt kunnen worden. Deze beveiliging kan op iedere website geplaatst worden.

Hoe werkt een SSL-Certificaat?

Met een SSL-certificaat wordt een beveiligde sleutel gekoppeld aan de website. Het certificaat bestaat uit twee delen: een publieke sleutel en een privésleutel. Samen vormen deze twee sleutels de beveiligde sleutel die ervoor zorgt dat externe systemen niet zomaar gegevens onderscheppen.

De publieke sleutel waarborgt de digitale identiteit van de website. Deze sleutel wordt ondertekent door de certificaatautoriteit (CA) en is te zien in de vorm van een slotje in de adresbalk. In tegenstelling tot de publieke sleutel is de privésleutel niet te zien voor iedereen. Deze is alleen bekend voor de beheerder van de webserver. Deze sleutel decodeert beveiligde informatie.

Wat is een SSL verbinding

Tussen de server en bezoeker zit een gecodeerde verbinding, dat is de SSL-verbinding. Met deze verbinding blijven alle verstuurde gegevens tussen de server en browser geheim voor buitenstaanders. Zo vallen de gegevens niet in de verkeerde handen.

SSL is de standaard verbinding voor het versleutelen van persoonlijke gegevens. Deze verbinding wordt door miljoenen websites gebruikt voor het beveiligen van bijvoorbeeld online transacties. De verbinding is makkelijk te herkenning aan de URL. Hier staat namelijk een ‘s’ in, zoals https://domeinnaam.nl. Een SSL-verbinding is alleen mogelijk door middel van een SSL-certificaat.

Veilige HTTPS website

 

Onveilige HTTP website

 

Zeer onveilige HTTP website

 

 

 

Interesse? Laat het ons weten.

Bent je nieuwsgierig naar de mogelijkheden van Solid Partners voor jouw organisatie? Neem contact met ons op via dit contactformulier.

Go Ahead Eagles
Samenwerken op het veld en erbuiten!
Infense advocaten
Advocaten in aanbestedingsrecht, bouwrecht en gebiedsontwikkeling
Nicovij
Lokaal ondernemen en centraal faciliteren!
Smalbraak
Gewoon goed geregeld!
Transferro
Onze catalogus volledig digitaal
PS Koeltechniek
Totaaloplossingen in koudetechniek
RM Sanitair
Ontwikkelen, produceren en distribueren
Smith Boeser van Grafhorst
Een maatschappelijk betrokken kantoor
State of Football
Zowel het beheer, beveiliging en onderhoud op één plek
 

Copyright © 2020 - 2021​​​​​​SitemapCookieverklaringPrivacyverklaringAlgemene voorwaarden