Virtual Desktop Public

Gebruik maken van een Windows Virtual Desktop-omgeving in het Microsoft Azure-domein, zorgt ervoor dat je als organisatie een wendbare en flexibele architectuur neerzet waarmee je gebruik kunt maken van de beste technieken. Combineer een lokale werkplek met een lokaal uitgerolde Microsoft Teams-omgeving en lokaal gebruik van Office, aangevuld met een Remote Desktop-omgeving waarmee toegang tot een Legacy Applicatie geleverd wordt. Middels een gepubliceerde app is het daarmee mogelijk om deze Applicatie te starten vanaf je lokale PC (ondersteund door Remote Desktop Services).

Wat kun je doen met Windows Virtual Desktop op het Microsoft Azure-platform?

  • Een Windows 10-implementatie met meerdere sessies instellen voor een volledige en schaalbare Windows 10
  • Microsoft 365-apps voor ondernemingen virtualiseren en optimaliseren voor gebruik in virtuele scenario's met meerdere gebruikers
  • Je bestaande Extern bureaublad-services en Windows Server-desktops en -apps meenemen op elke computer
  • Zowel desktops als apps virtualiseren (volledig gepubliceerde desktop of gepubliceerde applicaties)
  • Windows 10-desktops en -apps beheren vanuit een geïntegreerde beheerervaring

 

Schaalbare en flexibele omgeving

Met Windows Virtual Desktop kun je een schaalbare en flexibele omgeving instellen. Maak een volledige virtualisatieomgeving voor desktops op het Microsoft Azure-platform zonder extra gatewayservers uit te voeren. Publiceer zoveel hostgroepen als je nodig hebt voor je verschillende werkbelastingen. Gebruik je eigen installatiekopie voor productie workloads of voer tests uit vanuit de Azure Gallery.

Beperk kosten met gegroepeerde resources voor meerdere sessies. Met de nieuwe mogelijkheid voor meerdere sessies van Windows 10 Enterprise, exclusief voor Windows Virtual Desktop en de RDSH-rol (Remote Desktop Session Host) in Windows Server, kun je het aantal virtuele machines en de overhead voor het besturingssysteem beperken zonder dat je gebruikers minder resources ter beschikking hebben. Bied individuele eigendommen aan via persoonlijke (permanente) desktops.

Combineer Microsoft 365 met Windows Virtual Desktop

De flexibiliteit voor een organisatie wordt nog groter als je Windows Virtual Desktop combineert met Microsoft 365 Business Premium. Met Microsoft Business Premium is het eenvoudig om grip te krijgen op de desktop van je medewerker, de kosten van beheer te verlagen en de beveiliging van je gegevens te vergroten. Toch zien wij dat er nog veel organisaties zijn die gebruik maken van een Legacy Applicatie, die vaak als een obstakel wordt gezien om de ICT-infrastructuur in zijn geheel aan te passen. Kortom, vaak wordt er gekozen om deze ene Applicatie leidend te laten zijn in je keuze, terwijl deze ene Legacy Applicatie met Windows Virtual Desktop eenvoudig aan te bieden is aan je medewerkers als gepubliceerde app.

Maak je desktop dus flexibel naar je gebruiker, zonder in te leveren op het gebied van gemak of veiligheid!

Heb je vragen? Neem contact met ons op!

 

Copyright © 2020 - 2021​​​​​​SitemapCookieverklaringPrivacyverklaringAlgemene voorwaarden