Managed Wireless Consultancy

Een wireless netwerk aanleggen kan iedere ICT’er. Althans, dat denken de meesten. Alvorens wij starten met het aanleggen van een Wifi netwerk starten wij eerst met het opstellen van een plan;

  • In welke omgeving wordt Wifi ingezet?
  • Voor welke doeleinden wordt Wifi gebruikt?
  • Welke devices worden er gebruikt op het Wifi netwerk?

Starten met een plan, voorkomt dat je achteraf met telleurstellingen wordt opgescheept. In de praktijk zien wij namelijk dat een Wireless infrastructuur in het verleden een extraatje was. Tegenwoordig zijn wij er zelfs afhankelijk van. Wireless netwerken worden niet alleen gebruikt voor het connecten van smartphones en tablets (zonder netwerk aansluiting), maar maken gebruikers met een laptop of Surface ook steeds mobieler. Vergaderen met zijn allen via Teams. Of een Video Conferencing sessie in een vergaderruimte.

Binnen met name het onderwijs en de zorg zien wij dat een Wireless infrastructuur zelfs de primaire infrastructuur geworden is, boven de netwerkbekabeling. Vaak wordt er naast devices van medewerkers (tablets, smartphones, laptops), ook gebruik gemaakt van een Wireless netwerk voor IoT (Internet of Things) toepassingen. Deze IoT devices willen graag direct connectie maken met internet om data uit te wisselen.

In hoeverre kunnen wij jouw organisatie helpen om het ontwerp te maken voor een goede Wireless infrastructuur en voorbereid te zijn op toekomstige ontwikkelingen? Wij maken graag een voorstel en onderbouwen deze met een meting van je kantoorpand, onderwijs omgeving, of zorginstelling. Uit deze meting halen wij ook bijvoorbeeld omgevingsfactoren (stoorbronnen), die bepalend kunnen zijn voor een prettige draadloze werkomgeving.

Heb je vragen? Neem contact met ons op!

 

Copyright © 2020 - 2021​​​​​​SitemapCookieverklaringPrivacyverklaringAlgemene voorwaarden