Security Awareness Training

Security Awareness Training

19-04-2019

Heeft je bedrijf medewerkers? Waarschijnlijk wel en daarom is Security Awareness (veiligheidsbewustwording) van cruciaal belang om te overleven in deze digitale wereld met alsmaar groeiende virtuele criminaliteit.

Bijna iedereen is op de hoogte van kostbare identiteitsdiefstal en reputatie-vernietigende hacks die bijna dagelijks in het nieuws verschijnen. Organisaties implementeren firewalls, next-gen antivirus en uitgebreide defensiesystemen voor cyberbeveiliging om zichzelf te beschermen tegen online bedreigingen.

Maar waarom gaat het dan nog zo vaak mis? Zonder een geïntegreerde cultuur van veiligheidsbewustwording en -handhaving, zullen al die dure systemen je niet veel goed doen. Uiteindelijk zijn je medewerkers de zwakste schakel binnen je organisatie op het gebied van informatiebeveiliging. Het wordt 'de menselijke factor' genoemd en criminelen weten dat dit de eenvoudigste manier is om toegang te krijgen tot beveiligde netwerken of gegevens.

Je werknemers zijn je eerste en primaire verdedigingslinie tegen online criminaliteit. Dat is waar security awareness training een rol gaat spelen: je werknemers voorzien van kennis en vaardigheden die ze nodig hebben om zichzelf tegen criminele elementen te beschermen. Een van de belangrijkste investeringen die een bedrijf kan doen.

Waarom Security Awareness Training?

1. Vermindert fouten

Onderzoeken tonen aan dat het grootste gedeelte van de inbreuken wordt veroorzaakt door onachtzaamheid van werknemers. Als medewerkers kennis wordt bijgebracht over veel voorkomende scams zoals e-mailbijlagen of phishing e-mails, zullen ze minder snel per ongeluk op links klikken of bestanden openen.

2. Verbetert de veiligheid

Met waakzame medewerkers die sterke wachtwoorden gebruiken, verdachte e-mails markeren en supervisors waarschuwen over ongebruikelijke communicatie of activiteit, wordt het bedrijf vanzelf minder kwetsbaar.

3. Tijd en geld besparen

Het duurt gemiddeld meer dan 7 maanden om een succesvolle cyberaanval te identificeren en te herstellen. De gemiddelde schade bedraagt € 184.000 per incident (exclusief reputatieschade). Heeft je bedrijf dit soort extra geld?

4. Gemoedsrust

Het hebben van een sterk beveiligingsbeleid in combinatie met training over veiligheidsbewustwording betekent minder zorgen. Je kunt meer ontspannen en misschien zelfs een betere nachtrust krijgen.

Zoals je ziet heeft een trainingsprogramma voor veiligheidsbewustwording vele voordelen. Versterk de beveiliging van je bedrijf tegen phishing en andere hackaanvallen en voorkom problemen.

Als je op dit moment absoluut geen beveiligingsbewustwordingsmaatregelen hebt, is het de moeite waard om te denken aan het aannemen van de hulp van professionals. Solid Partners helpt bedrijven met het opzetten van een plan en het bieden van de juiste tools. Neem contact op en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Gerelateerde diensten

Managed Online Spamfilter

Bescherm je medewerkers tegen ongewenste mail om productiviteit en veiligheid te verhogen.

Bekijk dienst

Device Management

Lokaal werken en centraal beheer van je devices verlaagt je kosten en verhoogt je beveiliging van je bedrijfsapplicaties en -data.

Bekijk dienst

Managed Firewall

Houdt de digitale voordeur van je netwerk up-to-date door het beheer van je firewall uit te besteden.

Bekijk dienst

Authenticatie in 2 stappen

Versterk je toegangsbeveiliging met 2FA. Naast een standaard inlognaam en wachtwoord een extra stap om je applicaties en organisatie data beter te beschermen.

Bekijk dienst

Password Management

Hoeveel wachtwoorden kun je als mens onthouden? Beveilig je inlog met een beter wachtwoordbeleid en verhoog je productiviteit.

Bekijk dienst

IT Audit

Beveiliging van je systemen periodiek gemeten en in een verslag vastgelegd. Met IT Audit maak je van je beveiliging een proces.

Bekijk dienst
Deel op je social!
 

Copyright © 2020 - 2021​​​​​​SitemapCookieverklaringPrivacyverklaringAlgemene voorwaarden