Data behoort misschien wel tot het meest waardevolle bezit van jouw organisatie. Dagelijks liggen er vele gevaren op de loer. Een hacker heeft al genoeg aan één zwakke plek. Dat stelt jou voor de permanente uitdaging om goed om na te denken hoe jullie gegevens beschermd worden, zodat deze niet op straat komen te liggen. 

Als we het hebben over beveiliging, zijn er verschillende aspecten die van groot belang zijn. Denk hierbij aan: 

  • Toegangsbeveiliging (Authenticatie in 2 stappen, password management) 
  • Beveiliging van de mail omgeving (Managed Online Spamfilter) 
  • Beveiliging van bedrijfsdata en bestanden (Managed Computer Protection) 
  • Beveiliging van uw kantoor omgeving (Managed Firewall) 
  • Beveiliging van websites of webpagina’s (Managed SSL Certificaten) 
  • Vastleggen van je ICT beheer (IT Audit) 

Wilt u meer informatie over uw waterdichte ICT landschap?

Vraag het aan onze deskundigen.

Waterdicht ICT-landschap 

Veiligheid van opgeslagen data wordt steeds belangrijker en ook complexer. Tenslotte, bedrijven produceerden nog nooit zoveel data als nu. Vandaar de term big data. Bovendien komen er in de zakelijke markt steeds meer devices bij, zoals smartphones, tablets en laptops, door het bedrijf beschikbaar gesteld of privébezit van medewerkers. Het is een stevige uitdaging om grip te houden op veiligheid van gegevens zonder dat dit ten koste gaat van de toegankelijkheid.  

 

Bewuste gebruikers 

Een goede IT beveiliging begint bij technische maatregelen zoals een goede firewall, een strak wachtwoordbeleid en antivirussoftware. Met alléén goede technische maatregelen houd je cybercriminelen natuurlijk niet buiten de deur. De meeste besmettingen ontstaan namelijk door menselijk handelen. Maar al te vaak worden cyberaanvallen veroorzaakt of vergemakkelijkt door de nalatigheid en/of onwetendheid van medewerkers. Dat weten cybercriminelen ook. Zij zetten in op menselijk falen. 

Wat is security awareness?   

Security awareness is een term voor de mate waarin mensen bewust zijn van de gevaren met betrekking tot (vooral online) informatiebeveiliging. Het is een proces om het (online) gedrag van mensen te veranderen om zo incidenten te voorkomen en af te wenden. Andere termen voor security awareness zijn cyber awareness en beveiligingsbewustzijn. 

 

 

Cyberaanval 

Phishing is en blijft de grootste digitale dreiging voor organisaties als de onze. Ruim 90% van alle succesvolle cyberaanvallen wordt veroorzaakt door phishing. Een moment van onoplettendheid en een fout is zo gemaakt. Phishing berichten zijn vaak niet meer van echt te onderscheiden en criminelen beperken zich niet meer tot alleen e-mail. 

At the end of the day, the goals are simple: safety and security

Samenwerken is veel leuker!

Case: Go Ahead Eagles

Ron Jansen

Als Betaald Voetbal organisatie gaat het om het resultaat op het veld. Dit resultaat wordt behaald als alle schakels kloppen, ook je ICT.

Go Ahead Eagles
× Hoe kunnen wij jou helpen?