We do IT for you

Digitaal samenwerken met innovatieve ICT-oplossingen voor het notariaat van de toekomst.

Overstappen naar Notaris Werkplek Online?

Solid Partners kan werkplekken eenvoudig efficiënter en veiliger maken met het ’Notaris Werkplek Online’-concept. Bij dit concept maakt het niet uit of je gebruik maakt van een SaaS-applicatie (een volledig cloudoplossing zoals Notarisdossier) of (zoals Quantaris en Van Brug Software). Bovendien beschik je dan ook over moderne Microsoft 365-licenties, inclusief SharePoint.

Wat is SaaS?

Software as a Service (SaaS) is het online gebruik van softwareapplicaties. Voor het gebruik van applicaties is een server niet langer nodig.

Wat is Microsoft SharePoint?

SharePoint kan op meerdere manieren worden ingezet. Je kunt SharePoint bijvoorbeeld gebruiken voor Intranet, online samenwerken of voor document management en bestandsopslag.

Ik heb geen SaaS-applicatie. Waarom zou ik migreren naar het datacenter van Microsoft in een Azure Virtual Desktop (AVD)-omgeving?

Je wilt vanaf elk apparaat kunnen inloggen, eenvoudig het aantal werkplekken op- en afschalen en gebruik blijven maken van thin clients. Ook wil je je veiligheid en privacy altijd gewaarborgd hebben en over alle applicaties op elk apparaat kunnen beschikken.

Met deze oplossing profiteer je van de voordelen van ‘Notaris Werkplek Online enbewaar je de rust in je organisatie. Voor het opslaan van bestanden (aktes en documenten) gebruik je namelijk de oude vertrouwde Windows Verkenner. Je medewerkers blijven dus op dezelfde manier werken en merken niets van de overstap.

Ik heb een SaaS-applicatie. Waarom zou ik kiezen voor SharePoint voor het opslaan van bestanden?

Je wilt eenvoudig gelijktijdig samenwerken aan hetzelfde document, vanaf elk apparaat. En je wilt effectief en efficiënt versiebeheer toepassen, werkprocessen digitaliseren, uitgebreide mogelijkheden tot archivering hebben en voldoen aan de hoogste veiligheidseisen. Met deze SharePoint-oplossing is een eigen server overbodig.  Dat scheelt aanzienlijk in kosten.

Is de overstap in één keer te groot? Kies dan voor een gefaseerde aanpak.

 

Ik heb geen SaaS-applicatie. Betekent dit dat ik niet kan overstappen naar SharePoint voor bestandsopslag?

Dat kan alleen als je eerst overstapt op een SaaS-applicatie. Uiteraard kun je SharePoint wel gebruiken voor andere doeleinden.

Wil je van het huidige datacenter naar het datacenter van Microsoft overstappen? Of gebruik maken van de voordelen van SharePoint? Solid Partners ondersteunt je bij de transitie naar een nieuwe ICT-omgeving zonder de business te verstoren.

Francien de Fretes

Maatschappelijk betrokken

Bij Solid Partners vinden we Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen belangrijk. Daarom attenderen wij je graag op de mogelijkheid bij te dragen aan het werk van onze klant Stichting Kansfonds.

Case: Secure Modern Workplace

MAES Notarissen

Wij hebben met Solid Partners een professionele externe ICT beheerder die ons volledig ondersteunt met inachtneming van de wetgeving die voor notarissen, privacy en dataveiligheid geldt.

Geert Janssen

Case: Notaris Werkplek 365

Van Weeghel Doppenberg Kamps Notarissen

Om onze klanten op tijd te voorzien van een goede actie, zijn wij als notaris aangewezen op onze ICT diensten. Wij zijn blij dat wij dit uitbesteed hebben aan Solid Partners!

× Hoe kunnen wij jou helpen?