Ransomware

Ransomware

09-03-2020

Bij beveiliging wordt al snel gedacht aan grote bedragen. Hoe meer geld hieraan wordt besteed hoe beter. Het is alleen de vraag of dit de oplossing is. Het gaat er namelijk niet om hoeveel geld je investeert in beveiliging maar hoe je dat doet.  

Het advies van de Cyber Security Raad is om minimaal tien procent van het IT-budget uit te geven aan beveiliging. Maar soms kost alleen een goede firewall al tien procent van je budget, en alleen die firewall is niet genoeg. Dus hoe doe je dit dan wel? 

In drie stappen kan je het cybercriminelen heel moeilijk maken. Denk over deze hackers als dat je aan fietsendieven denkt. Met een groot verschil; na de “diefstal” van je fiets verkopen ze deze weer aan je terug. Lees dus deze stappen en voorkom een heleboel ellende.

Maak jezelf zo onaantrekkelijk mogelijk

Een aanval kan je nooit helemaal voorkomen, net zoals de diefstal van je fiets. Maar je kan het een dief wel moeilijk maken. Wanneer je jouw fiets stalt met drie sloten zal die minder snel uitgekozen worden dan een fiets met een oud, gammel slot.

Zorg dus voor goede sloten op je bestanden. Een ransomware-aanval start vaak in je back-up systeem. Zorg er dus voor dat je bestanden goed beschermt en versleuteld zijn. (Alleen een back-up maken en op andere locaties stallen wordt niet aangeraden. Wanneer je de back-up dan overzet naar een andere locatie kan het zijn dat je aanvallers ook hier toegang tot geeft.)

Monitor je data

Cybercrime lijkt veel op een wedstrijdje tussen de goede en de slechte. Diegene die het slimst werkt, de beste tools heeft en het hardst zijn best doet die wint. Cybercriminelen zoeken een zwakke plek en voeren daar hun aanval op uit. Maar via slimme technologie kan je er wel achter komen of je een doelwit aan het worden bent en daarmee op tijd actie ondernemen. 

Beveiligingssystemen kunnen namelijk ook ongewoon gedrag detecteren in je back-up bestanden. Zoals eerder ook genoemd is dit vaak de eerste plek waar je wordt aangevallen. Als het beveiligingssysteem plots veel verandering ziet in je documenten dan krijg je een melding. Hierdoor kan je vaak erger voorkomen.

Ben jij een doelwit geworden? Zorg dan voor snel herstel.

Hoewel er steeds vaker geld wordt gevraagd wanneer je bedrijf wordt getroffen bij een ransomware-aanval is dat vaak niet eens de grootste kostenpost. Dat blijft toch het soms dagen uit de running zijn waardoor je bedrijf nog meer geld verliest.

Zorg daarom niet alleen voor preventieve beveiliging maar ook dat, mocht je het slachtoffer van een aanval worden, je snel weer up and running bent. Dit kan met een goede en veilige back-up. 

Een aanval van cybercriminelen is nooit helemaal te voorkomen. Wel kan jij als ondernemer zorgen dat je het de hackers zo moeilijk mogelijk maakt. En wanneer je wel getroffen wordt, dat de schade zo klein blijft. Zo word jij zo min mogelijk gestoord in je dagelijkse gang van zaken! 

Kies daarom voor een goede beveiliging. Zowel met een veilige internetlijn, antivirus voor je computer en server en een goede back-up! En wil je persoonlijk advies? Neem dan contact met ons op.

Gerelateerde diensten

Managed Online Spamfilter

Bescherm je medewerkers tegen ongewenste mail om productiviteit en veiligheid te verhogen.

Bekijk dienst

Device Management

Lokaal werken en centraal beheer van je devices verlaagt je kosten en verhoogt je beveiliging van je bedrijfsapplicaties en -data.

Bekijk dienst

Managed Firewall

Houdt de digitale voordeur van je netwerk up-to-date door het beheer van je firewall uit te besteden.

Bekijk dienst

Authenticatie in 2 stappen

Versterk je toegangsbeveiliging met 2FA. Naast een standaard inlognaam en wachtwoord een extra stap om je applicaties en organisatie data beter te beschermen.

Bekijk dienst

Password Management

Hoeveel wachtwoorden kun je als mens onthouden? Beveilig je inlog met een beter wachtwoordbeleid en verhoog je productiviteit.

Bekijk dienst

IT Audit

Beveiliging van je systemen periodiek gemeten en in een verslag vastgelegd. Met IT Audit maak je van je beveiliging een proces.

Bekijk dienst
Deel op je social!

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze post

Reageer op deze post

 

Copyright © 2020 - 2021​​​​​​SitemapCookieverklaringPrivacyverklaringAlgemene voorwaarden